12 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 13°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
„Dupla“ pobjeda Ferarija u Australiji

Izvor: EPA-EFE

Ostalo

Comments 0

„Dupla“ pobjeda Ferarija u Australiji

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Nade Maksa Verstapena da će ući u istoriju Formule 1 i kao vozač sa deset uzastopnih pobjeda trajale su manje od četiri kruga Velike nagrade Australije, kada je iza njegovog Red Bula počeo da se pojavljuje bijeli dim.

Svjetski šampion kao prvoplasirani na startu morao je da parkira bolid na kojem su otkazale kočnice i nevoljno odšeta unutra.

Trinaest krugova kasnije, ista sudbina stigla je i najtrofejnijeg u konkurenciji, Luisa Hamiltona.

U takvim okolnostima, Ferari je morao da poentira i poentirao je duplom pobjedom.

Brži od dvojice pilota „skuderije“ bio je Karlos Sains, koji je Verstapena obišao još u drugom krugu, a kasnije sigurnom vožnjom odbranio poziciju ispred Šarla Leklera i tandema Meklarena, Lando Noris/Oskar Pjastri.

Sa manje od minuta zakašnjenja kroz cilj na trećoj trci šampionata prošao je samo još neubjedljivi Serhio Perez iz Red Bula, dok su bodovi pripali i Fernandu Alonsu i Lensu Strolu iz Aston Martina, Jukiju CCunodi iz Ar-Bea i Niku Hulkenbergu iz Hasa.

Svi ostali kasnili su za krug i više.

Trka je, zapravo, završena vožnjom „iza“ virtuelnog sigurnosnog vozila, jer je u žestokoj borbi za šestu poziciju – u posljednjem krugu – Džordž Rasel izgubio kontrolu nad Mercedesom u pokušaju da pretekne Alonsa i doživio snažan udarac u zaštitnu ogradu, ali bez posljedica po svoje zdravlje.

Verstapen je zahvaljujući pobjedama u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji zadržao prvo mjesto u generalnom plasmanu, ali sada ima samo četiri boda više od Leklera.

Generalni plasman vozača: Verstapen 51, Lekler 47, Perez 46, Sains 40, Pjastri 28, Noris 27, Alonso 20, Rasel 18, Hamilton 8, Strol 7…

Naredno okupljanje je u Japanu 7. aprila.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR