13 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

04.05.

20° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 12°

Četvrtak

09.05.

18° / 13°

Petak

10.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Baru održan sajam sporta povodom Dana reprezentacija Crne Gore

Izvor: Opština Bar

Ostalo

Tag Video
Comments 0

U Baru održan sajam sporta povodom Dana reprezentacija Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Danas je kod Sportske dvorane „Topolica“ održan sajam sportova povodom Dana reprezentacija Crne Gore u organizaciji Opštine Bar i Ministarstva sporta i mladih, a događaju su prisustvovali ministar Dragoslav Šćekić, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević te predstavnici sekretarijata za sport i mlade Opštine Bar na čelu sa sekretarom Goranom Simićem.

Dan reprezentacija obilježava se 10. marta jer je upravo tog datuma 1891. godine na Cetinju formirano prvo sportsko društvo u Crnoj Gori, a ova manifestacija se po prvi put organizuje u opštini Bar što predstavlja važan korak u promociji sportskog duha našeg grada i velikih dostignuća naših klubova, saopšteno je iz Opštine Bar. 

"Pored činjenice da nastojimo da u kontinuitetu jačamo osjećaj lokalpatriotizma, čini me posebno sretnim i činjenica da smo sa nivoa resornog ministarstva dobili priliku da danas organizujemo Dan reprezentacija i da još jednom potvrdimo da barsko srce kuca za zlatne lavice, ajkule, sokole i sokoliće i za sve one koji brane boje naše Crne Gore", kazao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević dodajući da je participaciju u organizaciji Dana reprezentacija uzelo 38 klubova iz Bara.

"Ovo je jedna posebna prilika u godini kada bilježimo sjajne jubileje naših sportskih klubova, godina u kojoj naš fudbalski klub obilježava 100 godina postojanja, košarkaški klub 50 godina, ali i svi oni sportski kolektivi koji u kontinuitetu nižu značajne sportske rezultate čine upravo najveće bogatstvo našega grada, a takođe vrijedno je napomenuti da Opština Bar u ovoj godini izdvaja rekordna sredstva za podršku rada sportskih kolektiva čime razvijamo lokalpatriotizam, razvijamo sportski duh ali i pravimo bazu za sve one reprezentativne selekcije u kojima mnogi od vas dajete značajan doprinos, uzimate učešće i bilježite sjajne rezultate", istakao je Raičević dodajući da je uvjeren da su upravo ovdje oni koji će slavu naše države pronositi na borilištima ne samo u regionu već u Evropi ali i na narednim olimpijskim igrama kao kruni karijere svakog sportiste.

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić je iskazao zadovoljstvo zbog današnjeg obilježavanja Dana reprezentacija Crne Gore u Baru, gradu koji je, kako kaže, istinski grad sporta i rasadnik talenata. 

"Kada govorimo o reprezentacijama, ne možemo izbjeći a da ne pomenemo reprezentativce koje je Crnoj Gori podario ovaj grad kao što su Nikola Vučević, Tatjana Bokan, Nikoleta Perović, Nebojša Simić, samo su neka od imena koja vrhunskim igrama i rezultatima širom svijeta reprezentuju Crnu Goru i Bar", istakao je Šćekić. 

"Moramo sa ponosom istaći i sportske kolektive koji svojim rezultatima godinama unazad dokazuju da se kvalitetno radi i da su barski sportski klubovi jedni od najboljih u Crnoj Gori", kazao je Šćekić dodajući da dok uživamo u sajmu sporta ne zaboravimo da je najveći uspjeh sportiste upravo u tome da brani boje svoje reprezentacije i osjećaj ponosa i odgovornosti koji dolazi sa tim.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR