Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Istrajale smo do kraja, vjerujem da ćemo se plasirati na OI"

| Postavio/la: Bojan Šuković

"Istrajale smo do kraja, vjerujem da ćemo se plasirati na OI"

Crna Gora je Svjetsko prvenstvo u Japanu završila na petom mjestu! ''Lavice'' su u meču za peto mjesto savladale selekciju Srbije 28:26 (13:12) i ostvarile najbolji rezultat na šampionatima svijeta.

“Mogu biti samo srećna zbog ovog rezultata, za nas najboljeg na svjetskim prvenstvima. Završile smo šampionat pobjedom što nam je i bila želja. Bila je ovo jedna jako teška utakmica, vidno smo bile umorne, ali istrajale smo do kraja, još jednom pokazale da imamo karakter i zabilježile smo zasluženu pobjedu. Sada nas čekaju kvalifikacije u martu, tu dolaze jake ekipe ali vjerujem da ćemo uspjeti da složimo kockice, odigramo kako umijemo i još jednom odemo na Olimpijske igre”, kazala je Milena Raičević.

Novo okupljanje nacionalnog tima je u martu, kada će Jovanka Radičević i saigračice krenuti u borbu za treće učešće na Olimpijskim igrama. Poznato je da će rivali na kvalifikacionom turniru biti Rumunija i Sjeverna Koreja, a posljednji protivnik će biti četvrtoplasirani sa šampionata u Japanu.

U martu će se igrati tri kvalifikaciona turnira, a Crna Gora predala je kandidaturu za organizaciju.

Naknadno će biti određeni domaćini kvalifikacionih turnira. Po dvije najbolje selekcije sa sva triu turnira izboriće plasman na Olimpoijske igre.

Ostavi komentar

0/300