Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Crna Gora deseta na Svjetskom prvenstvu

| Postavio/la: Bojan Šuković

Crna Gora deseta na Svjetskom prvenstvu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je deset mjesto na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. U posljednjem meču na šampionatu "ajkule" su poražene od SAD-a 15:14.

Meč bez rezultatskog značaja Crna Gora je odigrala kao i duele sa Srbijom, Grčkom i Australijom, kada je imala protivnika i kada je trebala da prelomi meč, dogodio se veliki pad u igri, nekoliko neshvatljivih odluka, i rival koji je to znao da kazni bez problema.

Na kraju pozicija itekako daleka od one koja se tražila pred početak smotre najboljih selekcija svijeta, i sada predstoji duboka analiza svega što se dešavalo u Koreji, kako bi već na Evropskom prvenstvu u Budimpešti stigli do mjesta koje vodi na Olimpijske igre. 

Što se tiče meča izdvojio se Ivović sa šest golova (šut iz igre 6 od 7), Radović i Spaić su po dva puta tresli mrežu Amerikanaca, a po jednom Čučković, Janović, Đurđić i Murišić. 

CRNA GORA - SAD 14:15 (2:4, 6:4, 4:4, 0:0)

Sudije: Ome (Njem), Flejhiv (Aus). Igrač više: Crna Gora 10 (4), SAD 7 (5). Peterci: Crna Gora 1 (1), SAD 1 (1)

CRNA GORA: Lazović, Brguljan, Radović 2, Petković, Čučković 1, Ukropina, Janović 1, Đurđić 1, Ivović 6, Spaić 2, Drašković, Murišić 1, Kandić.

SAD: Volf, Huper 4, Vavić, Ober, Halok 3, Kupido, Daube 3, Farmer, Bouen 2, Ramirez 1, Smit, Irving 2, Holand.

Danas su i dueli polufinala, od 10 sati ujutro igraće Španija i Hrvatska, a od 11:30 Mađarska - Italija. Za plasman od 5. do 8. mjesta prije ovih duela igraće Srbija - Njemačka odnosno Australija - Grčka.

Ostavi komentar

0/300