10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada ili Sinod

Stav

Comments 28

Vlada ili Sinod

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Đorđe Šćepović

Crna Gora je sada i zvanično dobila novu vlast. Nova, kleronacionalistička, ravnogorska Vlada počinje svoju avanturu. Avanturu u koju su gurnuti svi građani ove zemlje. Ne možemo reći da ih niko nije pitao jesu li voljni da se utope u mrak ravnogorskog pokreta. Pitani su. Na izborima. Njihov izbor je bila velikosrpska, svetosavska koalicija.

Njihov izbor su takođe i takozvani građanski (anticrnogorski) pokret URA i lažne demokrate obučene u jednoobrazna odijela i crvene kravate. Njihov izbor su ratni profiteri i Karadžićevi ministri, antihrišćani u mantijama, nacionalizmom obuzeti kobajagi ugroženi CG Srbi, lažni građanisti i lažni suverenisti, kvazisocijalisti i slični. Dakle, znali su koga biraju. Sva naknadna posipanja pepelom ne znače ama baš ništa.

Bajke o snovima o pravednom, demokratskom, građanskom društvu kazujte svojoj đeci, koja će odrastati u nepravednom, nedemokratskom, antigrađanskom, svesrpskom, kleronacionalističkom sistemu. U razloge vašeg izbora ni oni neće vjerovati. Crnogorsku kulturu, prosvjetu, nauku i sport poklanjate šovinistkinji čiji su anticivilizacijski stavovi odavno poznati. Državu ste gurnuli u ruke kudravog veseljaka (Kazanova našeg doba) čije se nataložene frustracije i kompleksi manifestuju neuračunljivim javnim nastupima.

Crnu Goru ste na tacni servirali i izvjesnom profesionalnom Srbinu koji je veličanstveni Patriotski skup nazvao neonacističkim, jer, svijest jednog četnika na sve što je crnogorsko i antifašističko reaguje patološkom mržnjom i lažima.

Kada neko ko slavi fašističkog slugu Dražu Mihailovića, ratnog zločinca Ratka Mladića, svetog kolaboranta Joanikija Lipovca, koljače svece Macu Vukojičića i Duška Šiljka, jedan patriotski, građanski skup nazove neonacističkim, što nam to govori? Govori nam da mu se može. Govori nam da ga niko neće pozvati na odgovornost zbog javno izrečene laži.

Govori nam da ste vi, sanjari slobode i beskompromisni borci protiv DPS tiranije, takvim i sličnim slučajevima dali na upravljanje Crnu Goru.

Dali ste im moć da suspenduju istorijske istine i objave svoje ravnogorske laži, da zatru sve što nije po volji njihovoj mitomanskoj, izopačenoj svijesti. Dali ste im moć da izgrade svoj dugo sanjani „srpski svet“.

Dali ste im mogućnost da i dalje budu Srbi po zanimanju, kako je veliki Ljuba Tadić 1989. godine označio srpske nacionaliste uoči krvavog građanskog rata. Dakle, izbor je vaš. Nije do njih.

Komentari (28)

POŠALJI KOMENTAR

Deni

@jovo Nemoj da se zanosi Jovo Jovane! Osvojili ste vi i Vukovar, Krajinu, drzali Sarajevo 3 godine u opsadi. Pa gdje su vam trofeji? Gdje vam je Kosovo? Ne moze se agresijom nista, ona samo unisti agresora. U CG vas ceka posebno razocarenje - prosrpska vlada ce osigurati da CG ostane suverena.

Vanja

Ne mogu vjerovati koji put im pali ista taktika," borba za zastitu ugrozenih Srba". U pravu je autor teksta, do nas je, ko nam je kriv.

VUKOMITA

@mitar TAKO JE MITRE,ODLICNO ZAPAZANJE !!!!