16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prevarantska bravura GP URA

Stav

Comments 16

Prevarantska bravura GP URA

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Ahmed Avlijani

Raznih sam se, danas, naslušao tumačenja motiva kojim su se rukovodili iz GP URA prilikom podnošenja zahtjeva za ocjenu ustavnosti čl. 12 Zakona o vjerskim zajednicama, a motiv je, siguran sam - oprostite mi na samouvjerenosti, samo jedan.

Onaj koji je, i inače, ključni motiv u odnosu URA - GRAĐANI i zove se - prevariti građane da URA "neće dati" građansku i nezavisnu Crnu Goru i uzeti što više funkcija od kojih se pomoću naivnih građana lako živi na račun svih građana.

To je, zapravo, spiritus movens ove političke grupacije kojoj se može zamjeriti mnogo toga, ali ne i fokusiranost na cilj i uspješnost politikantske manipulacije ljudskim osjećanjima i njihovim pojedinačnim nedaćama, dok se krčmi i gasi država.

Ono što je svojevrsno priznanje umijeću manipulacije ovog kvazigrađanskog pokreta je da oni glasovima isključivo siverenistički i građanski opredijeljenih građana ruše nezavisnu Crnu Goru obesmišljavanjem njene nezavisnosti i ruše njen građanski koncept davanjem podrške nacinalistima velikosroskog i klerofašističkog ideološkog fundamenta.

Tako su, do duše sve javno, Crno na bijelo obećali da će zaštiti sekularnu i građansku Crnu Goru, pa su je izdali sastavljajući u manastiru, pod peternalističkim nadzorom vladike Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i to baš onoga koji otvoreno niječe etnički identitet Crnogoraca, monovjersku i monoetničku Vladu kojoj, kaže im predsjednik, ne prebrojavaju krvna zrnca, ali su ona, gle slučajnosti, sva velikosrpska.

Zatim su, pored obećanja da će biti brana velikosrpskom uticaju, prodali kompletno sakralno kulturno istorijsko nasleđe Crne Gore i Crnogoraca, pa sada tvrdnje velikosroskih kvaziistoričara dobijaju svoju lažnu težinu kojom obmanjuju sebe i laičku, a ponekad, umješnošću laganja i istrajnošću u njemu, i stručnu javnost da je Crna Gora druga srpska država i da su u njoj oduvijek, do Tita i komunizma koji su izmislili Crnogorce, živjeli samo Srbi.

U vlast su ušli sa obećanjem da neće biti revanšizma i da je svaki građanin jednak, a sada mirno učestvuju u etničkom čišćenju državnih institucija i preduzeća u kojima, do duše bez biohemijsko-laboratorijskih provjera ali sa nepojmljivom odokativnom preciznošću, ostaju ili u koje ulaze samo oni "velikosrpskih krvnih zrnaca".

Preuzeli su, da bi zaštitili Crnu Goru i njenu nezavisnost od hegemonističkih i ekspanzionističkih aspiracija iz Srbije, kompletan bezbjednosno-odbrambeni sistem koji su zatim "na tacni" poslužili velikosrpskim i ruskim obavještajnim službama i interesima.

Obećali su da će državu voditi stručni ljudi, a sada bez imalo griže savjesti posmatraju desetine i stotine umrlih od korona virusa zbog neadekvatnog i politikantskog upravljanja korona krizom i politizacije procesa imunizacije i nabavke vakcina.

Pristali su da ćutnjom, opravdavanjem i odobravanjem učestvuju u očiglednom i sramnom dovođenje u opasnost života i zdravlja građana Crne Gore dok se čeka da se udijeli koja vakcina sa poželjne političke adrese u adekvatnom političkom trenutku.

Mašući parolama antifašizma dozvoljavaju otvorenu, grubu i agresivnu fašizaciju društva na koju i pored toga što "kontrolišu" bezbjednosni sistem niko ozbiljno ne reaguje pa su napadi na druge i drugačije tek još jedna informacija na portalima medija propraćena već uobičajenim "to je djelo ANB-a", pri čemu zaboravljaju da su ANB preuzeli još prije četiri mjeseca.

Nebrojano je još prevara kojom iz GP URA varaju građane, među kojima je najpoznatija hapšenje "krupnih riba" za sitna djela koja im se ne mogu dokazati.

Samo u kontekstu političke prevare i manipulacije, izdaje države i njenih interesa i izdaje i prevare glasača treba posmatrati i Boženu Jelušić, njeno podizanje ruke za izmjenu Zakona o vjerskim zajednicama i njenu inicijativu za ocjenu ustavnosti čl. 12 ovog Zakona o vjerskim zajednicama.

Sa potpunom sigurnošću mogu reći da bi baš ona, Božena, i cipcijela URA sa njom, ako bi Ustavni sud "oborio" ovaj zakon, a tom odlukom nezadovoljni DF,  Vlada ili bilo koja grupa poslanika inicirala usvajanje kakve pravne vratolomije za smjenu sudija Ustavnog suda, podigla za to obje ruke i, naravno, našla za sebe neko nesuvislo obrazloženje.

U međuvremenu sve više funkcionera GP URA uživa u blagodetima koje im pružaju državne funkcije, proširujući te blagodeti i kvalitativno i kvantitativno u odnosu na bivšu vlast koja ih je takođe obilato koristila, dok Dritan krstari crnogorskim (ili srpskim, zar nije to isto) drumovima pod policijskom pratnjom sa plavo crvenim svjetlima i prodornim sirenama uživajući u slavi iza tamnih stakala skupocjene i snažne limuzine u koju je 7. decembra prošle godine, popodne, ušao nakon što je istog dana, ujutru, na posao došao taksijem.

Po prevarnom jutru lako je bilo naslutiti dan, rekli bi ljubitelji starih, dobrih poslovica.

Ostaje nejasno još samo kako Dritan rješava problem sa đevojkama koje ga iza tamnih stakala ne mogu vidjeti.
Ili je možda i to bila prevara?

Ko će ga znati!

Helem, prevara, izdaja, uhljebljenje, politička naivnost i diletantnost su ključne determinante GP URA i njenog zajapurenog frontmena zastarjele demagoške škole, dok grupacija koja iz njih stoji ima jasne lukrativne ciljeve i filozofiju "cilj opravdava sredstvo" i svaki pogled na njih koji zanemaruje ova saznanja približava nas korak bliže grupi žrtava njihove prevarantske politke.

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

Milan

Trebao bi Darko da je pozove (Bozenu Jelusic) u drugaciju radiovezu, da je pushti da se isprosipa, da ne umije doma doc.

JanicaK

Pušti Boženu i Dritana, oni su se uvalili u fotelje sto ima je bio primarni cilj i oni su glavi i nijemi na sva dešavanja, nego treba sva ova pitanja postaviti ljudima koji su ih glasali. Ako imaju i zeru nacionalne svijesti sigurno pate od insomnije i grize savjesti.

Max

Adzic je najveca pometina zajedno sa ostatkom