15 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Smrad licemjerja i mržnje

Stav

Comments 6

Smrad licemjerja i mržnje

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: B. Grinevski

Oni koji slave i poštuju čovjeka kojem su pripadnici jednog naroda i jedne vjere “smrdjeli na loj” ne zaslužuju nikakvo poštovanje i obzir.

Oni koji se pozivaju na svoju tobožnju “religioznost” kada ih upitate kako je moguće da idu na sahranu takvom jednom “svešteniku”, koji je, u sred tog odvratnog zločinačkog “rata”, a zapravo sistematičnog zatiranja nedužnih ljudi i naroda - pravdao i slavio ratne zločine i ratne zločince - zaslužuju samo prezir i osudu.

Oni koji i prvo i drugo rade sasvim namjerno, organizovano i sistematično, pokazuju svoj svjetonazor i politiku - bez zazora, srama i stida.

Daleko se čuje smrad takvog ponašanja, te politike i namjere. Ko želi da vidi i čuje.

Ako se neko usudi da ih pita zašto je to tako i zašto to čine - oni cinično odgovaraju: a, ne smeta vama što smo kršili zdravstvene mjere i propise - drugo vama smeta!

Tačno je - i drugo nam smeta!

U pravu je, zaista, taj ministar “prve demokratske vlade”: osim njihovog prezira prema zdravlju i životima naših građana - smeta nam, vrlo nam smeta, klanjanje mrcu koji je svoje navodno “služenje bogu” opoganio mržnjom, ksenofobijiom i nacional-šovinizmom najgore vrste. Nije usamljen u tome bio, znamo, niti je prvi takav kojeg “religiozni” ministri ispraćaju. Serija sahrana je pozorište te ideologije.

Takvo djelovanje jednog sveštenika dostojno je samo prezira i osude - kako god da se zvao, iz kojeg god naroda da je dolazio, kojoj god crkvi/organizaciji da je pripadao. Živ ili mrtav bio.

A “prva demokratska vlada” šalje delegaciju na sahranu takvom čovjeku! Divan primjer njihove verzije “nacionalnog pomirenja” Mir je vaša nacija, rekoste? Kako čudno piše mir!

Smeta nam, definitivno, poštovani čitaoče, što imamo vlast koja prezire život sopstvenih građana, a slavi ratne huškače. Putuje na ukope, a kući žmuri pred tragičnim “brojkama”. Otpušta ljekare u sred pandemije, a ljubi kovčege po regionu. I to čije kovčege? Obilježava teritoriju, što li?

Prezire dostojanstvo zemlje koju formalno predstavlja, a klanja se njenim negatorima i neprijateljima. I, uz to, tvrdi da je “religiozna” i nevina! Iz kojeg poglavlja u pregovorima sa EU to bješe?

i još se iživljava, kao u Tuzima. Tamo mogu, misle oni. Dobijaju poene za “mir”, taj njihov “mir”, njihove “nacije”?

Stvari su logične i jasne - do kraja: u zdravom duhu zdravo tijelo! Tako se pravilno kaže, uz vonj licemjerja i mržnje. Prosvijetlite se, nad kovčezima onih koji su hiljade poslali u smrt, pjevali ode ubicama i zločincima! Mir je naša nacija, crno na bijelo. Amen.

Začepi nos, Evropo, na Balkanu opet smrdi.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Libero7

jeli ziv pokrovitelj ove vlade veliki crnogorac zarko rakcevic ima obraza da gleda i slusa ove fasisticke izjave rukoljuba i ponistavanje svega crnogorskog i crnogoraca

Svetlana

Odlicno! Zaudara iz CG, ne moze se od smrada stat’...

BMX

Expert za rukoljublje, podoljublje, nazdravljanje iz flaše i case, cjelivanje pogaca, pokojnika , sanduka. Grobar Crne Gore