10 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Biram „krme“

Stav

Comments 4

Biram „krme“

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Enver Muratović, književnik

Pamtite li još uvijek aferu "KRME" u kojoj su po medijima (uglavnom srbijanskim) popljuvana imena članova žirija za dodjelu nagrade "ZAIM AZEMOVIĆ", a koja je tada pripala Đorđu Šćepoviću za knjigu GOZBA na čijim koricama se, kao dizajnersko rješenje, a ponajprije kao simbol, našlo jedno Božije stvorenje zvano − krme!?

Vjerovatno pamtite da je to krme, navodno, neizlječivo uvrijedilo pojedine bukove glave među Bošnjacima-muslimanima, a ponajviše filozofa Sokrata iz Plava i PornHub zvijezdu iz Tutina, te su nas oni, kao i pojedini ajatolasi njima bliski, te gomila nepismenih fejsbuk ratnika, satanizovali po društvenim mrežama; čak su nas oni najekstremniji (što znači i najnepismeniji!) proglasili za ćafire, to jest nevjernike.

Lično, i dan danas se ponosim što sam verbalno linčovan od tih i takvih insana!

No, da se vratimo u sadašnjost...

Prije nekoliko dana, čitajući vijesti o predizbornim aktivnostima pred lokalne izbore u Nikšiću, naletim na vijest kako neka fantomska organizacija, koja u svom nazivu ima prefiks "muslimanska", daje podršku određenoj političkoj grupaciji, što je, jelte, sasvim demokratsko pravo njihovo.

Ono što je mene, popljuvanog, iznenadilo je to da je, kao prvo, jedan od dvojice tih "muslimanskih aktivista" sin plavskog Filozofa, a kao drugo − da su oni svoju političku podršku obećali nikome drugom do simpatizerima četničkog pokreta, pa se pitam, a na to imam demokratsko pravo i, ponajprije, moralnu obavezu: smeta li Filozofu što mu sin šuruje s neofašistima, ili mu i dalje više smeta Božije stvorenje krme? I to krme na koricama knjige koju ni pročitao nije!

Je li se, povodom ovog slučaja, oglasio efendija čiji su nas fejsbuk-ustanici proglašavali ćafirima? Ili i njemu više smeta tamo neko krme, nego što mu smetaju "muslimani" koji pružaju ruku negatorima srebreničkog genocida!?

Ako mene pitate, između fašizma i krmeta vazda ću izabrati krme! Krme sa korice Šćepovićeve knjige!

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Sandžak

Svi znaju ko je Enver, svi znaju i ko je Filozof, vodonoša četnika i mrzitelja muslimana, čast mi je što poznajem Envera, a nesreća što poznajem i Filozofa

Dumelja

Kapu dolje,pametno,objektivno,neuvredljivo i vrlo slikovito,dobro je što u CG ima dosta takvih kao što ste vi i svim srcem branite i našu i vašu CG.Zato vam puno hvala i mi vam to nećemo nikad zaboraviti.