22 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dugo najavljivano ubistvo

Izvor: Screenshot, Gradska TV

Stav

Comments 0

Dugo najavljivano ubistvo

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Šeki RADONČIĆ

Pitanje je sata ili dana kada će Milivoje Katnić otići na ljepši i pravedniji svijet. Danas je 24. dan od kada je stupio u štrajk. I drugi dan kako odbija da pije vodu. Što ne čini od bijesa, nego zbog teške muke: tužioci krše njegova elementarna ljudska prava iskljujući ga iz procesa istrage i zabranjujući mu da saslušava svjedoke.

I dok život polako curi iz Milivoja Katnića, Crna Gora „snom mrtvijem spava.“ Za razliku od njegovih neprijatelja. U međuvremenu su, vjerovali ili ne, upošljenici CEDIS-a isključili struju za kuću Milivoja Katnića u Bajramovici. Iako su računi redovno plaćani. A i da nijesu: Crna Gora nije mala da se ne zna gdje se sada nalazi Milivoje Katnić. I u kakvom je zdravstvenom stanju.

Klasični montirani politički proces

Istovremeno su Milivoju Katniću isključili i vodu. Jer pumpa za vodu ne može da radi bez struje.

Što govori da je strah od policije, od ovog i ovakvog tužilaštva, kao i montiranih političkih procesa, zavladao Crnom Gorom. Baš kao i dugo projektovana mržnja prema Milivoju Katniću. I njegovo dugo najavljivano medijsko ubistvo.

Da je u pitanju klasični montirani proces i prava zavjera Tužilaštva, govori i sljedeća činjenica: za advokata Milivoju Katniću, po službenoj dužnosti, određen je, ne slučajno, notorni DF-ovac iz Bara, Dragutin Durutović. Nasuprot izričitom Katnićevom protivljenju, on je prisustvovao saslušanjima pojedinih svjedoka Tužilaštva. Što je bio razlog da Katnić zatraži od Vladimira Novovića nova saslušanja tih svjedoka. I da na prvom saslušanju na kojem su se sreli prije neki dan, Katnić „brk u brk“ skreše Durutoviću što misli o njemu. Onako crnogorski. Kako to jedino i zna Milivoje Katnić.

Advokat Durutović je, potom, svojom izjavom datom medijima najbolje potvrdio da se u Katnićevom slučaju doista radi o klasičnom montiranom političkom procesu:

„Katnić je jedino lice u postupku čiju zakonitost (on) lično sabotira odbijanjem obavezne odbrane, štrajkom glađu i drugim neprimjerenim ponašanjem“, potencirao je Katnićev „advokat.“

Ovako nešto se, izvinite što psujem, moglo dogoditi samo u vrijeme Imformbiroa. Ili sada, možda, u Putinovoj Rusiji. Ili Sjevernoj Koreji.

Po čijem nalogu je uhapšen Katnić!?

Pošto je postalo više nego očigledno da život Milivoja Katnića visi o koncu, iz SDT-a su nam, preko svojih medija, tek sada otkrili „istinu“ da je Milivoje Katnić uhapšeni po krivičnoj prijavi Marka Milačića!? (No, po čijem nalogu se vršilo višegodišnje targetiranje i dugo najavljivano medijsko ubistvo Milivoja Katnića iz SDT-a ništa nijesu rekli)

Kako god bilo, stoga se nameće logično pitanje: zbog čega tu činjenicu javnosti tek sada saopštavaju glavni specijalni tužilac Vladimir Novović i negova desna ruka Miloš Šoškić!? Kada su se, koliko do juče, baš oni dičili da je SDT inicijator hapšenja Zorana Lazovića i Milivoja Katnića. Vođe i člana opasne kriminalne grupe. Sačinjene od, nećete vjerovati, samo dva člana. Što će se, dakako, jednog dana izučavati na pravnim fakultetima. I to kao golema glupost. I teška zla namjera. Jer, kriminalna organizacija, kao što zdrav razum govori, mora imati bar tri člana.

Odgovor na gore navedeno pitanje glasi: tužioci su, po svemu sudeći, shvatili da nemaju održive dokaze za svoje optužbe protiv Katnića i Lazovića, te u golemom strahu od gotovo izvjesne smrti Milivoja Katnića, sada junački peru ruke i prebacuju odgovornost na Marka Milačića.

Koji, začudo, mudro ćuti. Biće da i Milačić shvata da je đavo odnio šalu, pa ne želi da bude obilježen kao „ubica“ Milivoja Katnića. Zanimljivo: nad sudbinom Milivoja Katnića ne likuju ni Andrija Mandić i Milan Knežević. Što je, doista, džentlmenski čin.

Idemo dalje: pošto očigledno nema ništa od medijski naduvane optužbe da su Milivoje Katnić i Zoran Lazović pustili u Crnu Goru Veljka Belivuka na jedan dan, pa ga sljedeći „ispratili“ iz nje, kao i optužbe da navodno nekog Roganovića nijesu procesuirali, specijalni tužilac Miloš Šoškić je počeo da se hvata za posljednju slamku spasa.

Pa je umjesto dosadašnjeg tužilačkog pravila da prvo treba prikupiti čvrste dokaza, pa tek onda hapsiti osumnjičene, uveo novo: prvo hapsi, pa onda prikupljaj „dokaze“.

Što zorno pokazuje sljedeća činjenica: u trenucima dok čitate ovaj tekst, po nalogu tužioca Miloša Šoškića, premjerava se svaki santimetar djedovine Milivoja Katnića i još petorice njegove braće i bratanića u Bajramovici. Koja im je u nasljedstvu ostala od oca, odnosno đeda, Šalete.

Istovremeno je u toku i pravi isljednički lov nervoznih policijskih isljednika na molere, keramičare, mašiniste, fizičke radnike… koji su nekada radili na imanju Katnića. Kako bi utvrdili koliko su naplaćivali svoje radove. I da li mogu „nabudžiti“ cijene, kako bi dokazali da Katnići nijesu, na svojoj đedovini, dogradili pomenute objekte od svojih prihoda.

Ruska osveta u crnogorskom pakovanju

Vratimo se suštini: targetiranje, hapšenje i stavljanje Milivoja Katnića pred „streljački vod“ aktuelnog proruskog tužilaštva i pravosuđa u Crnoj Gori, da ponovim po ko zna koji put, klasična je ruska osveta. U crnogorskom pakovanju. I ima sve elemente montiranog političkog procesa.

Sve navedeno nedvojbeno pokazuje da je nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kriv zbog toga što je zajedno sa postupajućim tužiocem Sašom Čađenovićem, koji se u pritvoru nalazi već 17. mjeseci, van svake razumne sumnje, dokazao da su ruski agenti Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, i naravno Kremlj, planirali i organizovali pokušaj državnog udara u Crnoj Gori 2016.

A to dobro isplanirano krvovoproliće u Crnoj Gori, svojim i djelovanjem drugih državnih organa, upravo su spriječili tužioci Milivoje Katnić i Saša Čađenović. Kao i pokojni mitropolit Amfilohije, koji je u tim presudnim trenucima pozvao građane da ne izlaze na ulice i da ostanu kući. A njegovi naoštreni i naoružani sljedbenici ga poslušali. Kako je to Milivoje Katnić vrlo korektno svjedočio u mojem dokumentarnom filmu „Zavjera“.

Na kraju ovog teksta, ponoviću ono što govorim od 2016. Crna Gora će jednog dana podići spomenik Milivoju Katniću za sve ono što je učinio u sprječavanju pokušaja pomenutog državnog udara i izazivanja strašnog krvoprolića u njoj.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR