11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
RAI ima intervju sa Asadom, ali ga ne objavljuje

Izvor: Wikipedia

Svijet

Comments 0

RAI ima intervju sa Asadom, ali ga ne objavljuje

Izvor: Avaz/B92

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Italijanska državna televizija RAI dobila je ekskluzivni intervju sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom, ali nije sigurna želi li ga emitovati.

Monika Mađoni, bivša dopisnica sa Bliskog istoka i šefica RAI-ja, dobila je taj intervju, ali nijedan program vijesti niti RAI zasad nijesu pristali na emitovanje.

"Nijedan program RAI-a nije to naručio. Stoga nije mogao biti unaprijed dogovoren datum emitovanja", rekao je glavni direktor RAI-a Fabricio Salini.

Po izjavi koja se pripisuje sirijskom predsjedništvu i koju je na Fejsbuku objavio portal "Syriana Analysis", Mađoni se sastala s Asadom 26. novembra, piše Avaz.ba.

Intervju je trebao istovremeno biti emitovan na "RaiNews24 "i sirijskim nacionalnim medijima 2. decembra, ali su italijani već nekoliko puta tražili odlaganje, navodi se u izjavi.

RAI nije ponudio novi datum, navodi sirijsko predsjedništvo, "za emitovanje intervjua niti je dao objašnjenja, što bi moglo značiti da intervju neće biti objavljen".

U izjavi se kaže da je to "još jedan primjer pokušaja Zapada da sakrije istinu o situaciji u Siriji" te da će sirijski mediji objaviti intervju u ponedjeljak u 19 sati po GMT-u ako ga RAI nastavi odlagati.

Portparolka je rekla da RAI još uvijek razmatra šta da učini s intervjuom. Sindikat novinara RAI-ja pozvao je italijansku javnu televiziju da hitno razjasni taj "sramotni skandal".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR