Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Broj žrtava zemljotresa u Turskoj povećan na 31

| Postavio/la: Gordana Đuračić | Izvor: N1

Broj žrtava zemljotresa u Turskoj povećan na 31 Foto: Beta/AP

Broj žrtava zemljotresa, koji je pogodio istok Turske, povećan je na 31, a spasioci i dalje tragaju za preživjelima ispod ruševina stambenih zgrada, rekli su zvaničnici.

Ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu rekao je da je 18 ljudi poginulo u provinciji Elazig, a još četvoro u susjednoj Malatji u zemljotresu magnitude 6,9 stepeni po Rihteru koji je u petak poslijepodne pogodio region.

Nacionalna agencija za vanredne situacije saopštila je kasnije da je poginulo još devet osoba.

Povrijeđeno je 1.556 ljudi, od kojih je 34 na intenzivnoj nezi, ali nisu u kritičnom stanju, rekao je ministar zdravlja Fahretin Koča.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan posjetio je juče najgore pogođene oblasti i prisustvovao sahrani majke i sina, koji su poginuli u zemljotresu. Erdogan je upozorio ljude da "ne šire tračeve" o tome kako se država nije pripremila za zemljotrese.

"Ne slušajte tračeve i glasine, ne slušajte negativnu propagandu i znajte da smo mi vaše sluge", rekao je Erdogan, prenio je "Juronjuz".

Ministar za okolinu Murat Kurum rekao je da se u dvije provincije srušilo oko 30 objekata.

Hipocentar zemljotresa magnitude 6,9 stepeni po Rihteru bio je na dubini od 6,7 kilometara nedaleko od grada Sirvidža, u provinciji Elazig. Nakon ovog uslijedili su potresi slabije jačine od 5,4 i 5,1 stepen.

Elazig se nalazi oko 750 kilometara istočno od Ankare.

Ostavi komentar

0/300