14 °

max 20 ° / min 12 °

Srijeda

15.05.

20° / 12°

Četvrtak

16.05.

24° / 14°

Petak

17.05.

23° / 16°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vikar patrijarha Ruske crkve: Zarazio sam se koronom u crkvi tokom službe!

Svijet

Tag Gallery
Comments 2

Vikar patrijarha Ruske crkve: Zarazio sam se koronom u crkvi tokom službe!

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Rektor Moskovske duhovne akademije (MDA) i glavni vikar Patrijarha Moskovskoga i cijele Rusije, episkop zvenigorodski, Pitirim Tvorogov (53), objavio je da obolio od korone.

„Zarazio sam se u hramu na bogosluženju", napisao je Pitrim juče na svome blogu. Priznao je da je bolovao od koronavirusa nekoliko dana – posljednju službu u hramu imao je 12. aprila.

Pitirim je jedan od svijetlih primjera dogmatski i eklisiološki obrazovanih, mudrih i odgovornih arhijereja Istočno-pravoslavne crkve koji nijesu pričali anticrkvene, sulude, opake i možda kriminalne gluposti i vjernike navodili na iskušenje smrti pozivima da dolaze na bogosluženja.

Rektor MDA je, kako smo ranije pisali, prije nego će oboljeti, objavio kategoričku zabranu obilaska hramova, nazivajući svakoga ko pokuša suprotno – „zločincem"! A mora se uzeti u obzir da Preosvećeni bira riječi, jer je specijalista za omilitiku – hrišćansku propovijed.

KORONA: Ruske crkvene vlasti testiraju oko 2.000 monaha u Moskvi

Prema jučerašnjim navodima Pitirima, MDA je u karantinu, a on je u izolaciji. Sa svojom sestrom – koja je takođe zaražena – obavlja bogosluženja u monaškoj keliji.

Rektor MDA je javno podijelo svoje iskustvo sa ovom bolešću.

Najprije je izgubio čulo mirisa, koje mu se juče povratilo. „Kakva je ovo zaraza s obzirom na moje lično iskustvo? Vrlo je podmukla i nikada nećete pogoditi da li će vas pošteđeti ili ubiti. Najteži dio je psihološko naprezanje u očekivanju. Zaraziti se vrlo je lako. Zarazio sam se u hramu na bogosluženju. Iako smo se na MDA strogo pridržavali higijenskih standarda”.

„Ovo je odgovor svim bukačima koji tvrde da se ne može zaraziti u hramu. Ipak je moguće!”, napisao je Pitirim i dodao da se, slava Bogu, polako oporavlja.

„Najvažnije je – pazite na sebe i druge; ne napuštajte kuće. Mnogo je više zaraženih nego što je zvanično poznato. Vremenom, skoro svi se razbole, ali, to je bitno, ne istovremeno. I daj Bože da svi imaju sreće i bolest im prođe u lakšem formatu".

Prema nezvaničnim tvrdnjama, još nekoliko klirika iz najbližega okruženja patrijarha Kirila Gundjajeva je oboljelo od COVID-a 19.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

@@@@

Zasto ovi ljudi rizikuju bez potrebe umjesto da zovnu Rista Radovica i da im on kaze tajni recept poslije kojega nema sanse da se iko zarazi jer tacna kolicina tamjana sa pojcima koji poju u d-duru definitivno unistava virus i onda mozemo u miru i slozi da se borimo protiv CG.SRBIJA UBIJA!!!!HA HA H

Podrumar

kako? mora da je kašika bila falš - made in China