19 °

max 19 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pens Iranu: Vidite kalendar i ne provjeravajte našu odlučnost

Svijet

Comments 0

Pens Iranu: Vidite kalendar i ne provjeravajte našu odlučnost

  • Viber
 Američki potpredsjednik Majk Pens poručio je Iranu da ne "provjerava odlučnost" SAD, koje su uvele nove sankcije protiv Teherana kao odgovor na probe raketa.
"Iran bi trebalo da pogleda kalendar i shvati da je novi predsjednik u Ovalnoj sobi. I dobro bi uradio da ne provjerava odlučnost tog novog predsjednika", rekao je Pens u intervjuu za ABC njuz.
SAD redovno navode Iran na listi velikih prijetnji za njihovu nacionalnu bezbjednost, optužujući ga da nastoji da destabilizuje sunitske monarhije, saveznike SAD, i da predstavlja vojnu prijetnju time što nastoji da razvije balističke rakete.
 
Od preuzimanja dužnosti Donalda Trampa 20. januara stalno se "pojačava ton" između Vašingtona i Teherana koji nemaju diplomatske odnose još od 1980. godine.
Američki ministar odbrane Džejms Matis je rekao juče da je Iran najveća među državama koje podržavaju terorizam na svetu.
 
Trampova administracija je u petak uvela nove sankcije protiv firmi i pojedinaca koji pomažu Iranu u razvoju programa balističkih raketa, i to nekoliko dana pošto je Teheran sproveo novu raketnu probu.
 
Američki potpredsjednik Pens danas je ponovo kritikovao međunarodni sporazum o iranskom nuklearnom programu koji je odobrila administracija Baraka Obame i prema kome su ukinute međunarodne sankcije Teheranu u zamjenu za prekid razvoja njegovog nuklearnog programa i mogućeg dobijanja atomske bombe.
 
"Iranci su dobili sporazum koji predsjednik, ja i naša administracija smatramo vrlo lošim sporazumom", rekao je Pens. On je rekao i da Tramp i njegova administracija i dalje procjenjuju validnost tog programa.
 
''Donald Tramp će slušati sve savjetnike "ali ne varajte se, odlučnost ovog predsjednika je takva da bi bilo dobro da Iran dva puta razmisli prije nego što nastavi sa svojim neprijateljskim i ratobornim ponašanjem", rekao je Pens.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR