15 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lukašenko: Priključite nam se, biće nuklearnog oružja za sve

Izvor: EPA/EFE

Svijet

Comments 2

Lukašenko: Priključite nam se, biće nuklearnog oružja za sve

Autor: Antena M

  • Viber

460. je dan ruske invazije na Ukrajinu. 

I danas ste na portalu Antene M pratili najvažnija dešavanja.

22:30 EU: Rusija će snositi odgovornost za napade

Rusija će odgovarati za napade na civilna područja, saopštila je Evropska unija.

Nabila Masrali, portparolka EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku, napisala je na Twitteru: “Ruski varvarski napadi se nastavljaju, ubijaju i terorizuju civile: napad na bolnicu u Dnjepru, sada Kijev u zoru. [Rusko] vodstvo i počinitelji će odgovarati. Ostajemo predani pomoći Ukrajini da se odbrani.”

Sinoćnji napadi na Kijev uslijedili su nakon što su dvije osobe poginule, a više od 30 ih je ozlijeđeno kada je ruski projektil u petak pogodio medicinsku ustanovu u gradu Dnjepru na istoku zemlje.

21:00  Zelenski pohvalio protivvazdušnu odbranu nakon napada dronovima na Kijev

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski putem Telegrama pohvalio je ukrajinsku protivvazdušnu odbranu.

Zelenski je pohvalio rad Protivvazdušne odbrane Ukrajine te je rekao da “čuju alarm za vazdušni napad drugačije od većine ljudi”.

“Gledate gore kako biste uništili neprijateljske projektile, avione, helikoptere i dronove. Svaki put kada oborite neprijateljske bespilotne letjelice i projektile, životi su spašeni”, rekao je ukrajinski predsjednik.

“Vi ste naši heroji”.

U nedjelju je ukrajinska protivvazdušna odbrana uspjela oboriti 52 od 54 iranske bespilotne letjelice Shahed koje je Rusija lansirala tokom noći na Kijev.

17:54 Zelenski traži od ukrajinskog parlamenta da prekine sve odnose sa Iranom

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski zatražio je od parlamenta da prekine sve odnose s Iranom na 50 godina, jer ta zemlja snabdijeva Rusiju dronovima i drugom vojnom opremom.

15:43 Lukašenko: Priključite nam se, biće nuklearnog oružja za sve

Ruski režimski mediji objavili su danas izjavu predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka, koji je kazao kako će svi koji se priključe tim dvijema državama dobiti - nuklearno oružje.

"Biće nuklearnog oružja za sve koji se priključe Zajednici država Rusije i Bjelorusije", poručio je on.

12:03 Zelenski 80 odsto govora sastavlja sam

Kyiv Post je objavio tekst o timu savjetnika za medije i procesu pisanja govora predsjednika Volodimira Zelenskog.

Novinarka Marina Šaškova kaže kako su joj članovi tima ukrajinskog predsjednika rekli da 80 odsto njegovih govora dolazi od njega samog, te da stručni tim „nema puno posla“.

“On uvijek zna šta želi reći i to odmah formuliše u rečenice i fraze. On govori gotove misli, a osoba zadužena za pisanje govora treba slušati, bilježiti i eventualno dodati ono što predsjednik nije rekao”, rekao je izvor za Post.

11:14 Vladimir Putin naredio jače osiguranje ruske granice

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je jače osiguranje ruske granice nakon porasta napada unutar zemlje.

Ruski zvaničnici su juče rekli da su tri osobe povrijeđene u ukrajinskom granatiranju Belgoroda, a ta je regija i ranije bila meta napada.

Putin je rekao da je cilj poteza jačanja sigurnosti osigurati brzo kretanje vojske i civila u ukrajinske regije koje su sada pod kontrolom Moskve.

08:08 Rusi noćas napali Kijev: Najveći napad dronovima na glavni grad

Protivvazdušna odbrana Kijeva oborila je više od 40 bespilotnih letjelica koje je Rusija lansirala na glavni grad tokom noći 28. maja. Gradska vojna uprava Kijeva kaže da je to bio najveći napad bespilotnim letjelicama na grad od početka ruske invazije, piše Kyiv Independent.

Uprava je na Telegramu napisala da se radilo uglavnom o bespilotnim letjelicama Shahed iranske proizvodnje i da se napad dogodio u nekoliko talasa.

07:15 Ukrajinski vojnici započeli obuku na američkim tenkovima

Oko 400 ukrajinskih vojnika započelo je obuku na američkim tenkovima M1 Abrams u Njemačkoj, prema izvještajima američkih medija.

Prva grupa ukrajinskih vojnika započela je obuku usmjerenu na upravljanje i održavanje na najnaprednijem borbenom tenku na svijetu, piše New York Times.

Polovina grupe započela je obuku u Grafenwoehru i Hohenfelsu u južnoj Njemačkoj, gdje su ih učili medicinskim vještinama i kako pucati iz vatrenog oružja. Drugu polovinu učili su kako tenk napuniti gorivom i održavati ga.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Simoklis

Dako vucic dobije par komada da konacno eu i sad otvore oci

nenad_mne

Biće nuklearki za sve? Koja pamet, pa on misli da će on odlučivati o tome?! Pa Ukrainci dobrovoljno predadoše nuklearke Rusima, uz garancije, pa šta se dogodi? Vjerovati Rusima, je gore no vjerovati Srbima, pa ti vidi!