16 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

04.05.

20° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 12°

Četvrtak

09.05.

18° / 13°

Petak

10.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
FOTO: Ipak je rođen u Keniji? Obamin brat objavio njegovu krštenicu

Svijet

Comments 0

FOTO: Ipak je rođen u Keniji? Obamin brat objavio njegovu krštenicu

  • Viber
Mjesto rođenja Barakа Obame ponovo je tema američkih medija. Polubrat bivšeg predsjednika objavio je na Tviteru krštenicu za koju tvrdi da je kopija originalne krštenice bivšeg predsjednika SAD, a u kojoj se navodi da je Barak rođen u Keniji, a ne u Americi kako sam tvrdi.

Na krštenici koju je objavio Malik Obama piše da je Barak rođen kao Barak Husein Obama Drugi u bolnici u Mombasi u Keniji. Datum rođenja u krštenici je 4. avgust 1961., što jeste tačan datum rođenja. U polju za ime roditelja djeteta upisani su Barak Husein Obama i Stenli En Obama.

v obama krstenica

Krštenica se prvi put pojavila 2009. godine, kada Lukas Smit ponudio na prodaju preko sajta "eBay". Dokument je povučne iz ponude jer sajt ne dozvoljava korisnicima prodaju navodnih državnih dokumenata.

Pitanje mjesta rođenja i religije bivšeg predsjednika bile su česta tema u desničarskim krugovima i tokom predizborne kampanje prošle godine u kojoj je Malik Obama javno podržao Donalda Trampa. Internetom su kružili različiti dokazi o Obaminom poijeklu, poput studentske legimtimacije na kojoj se navodi da je Barak Obama strani student.

Sam Barak Obama objavio je kopiju originalne krštenice 2011. godine na piše da je rođen u kliničkom centru u Honolulu na Havajima.

Njegovi oponenti i tada su tvrdili da je krštenica lažna i da Baraka Obama, s obzirom na to da je rođen van teritorije SAD, po važećim zakonima te zemlje nema pravo da se kandiduje za predsjednika Amerike.

Godinu kasnije, 2012. Obama je osvojio drugi mandat. (Blic)

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR