13 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Iz jadranskog bisera stižu nestvarni prizori kataklizme, grad je potopljen

Izvor: EPA-EFE/EMILIANO CRESPI

Region

Comments 0

Iz jadranskog bisera stižu nestvarni prizori kataklizme, grad je potopljen

Izvor: Jutarnji.hr

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

U Veneciji je u subotu na snazi bila crveni meteo alarm u isčekivanju novih poplava i žestokih udara vjetra, nakon što je u četvrtak bilo poplavljeno više od 70 posto grada.

Gradonačelnik Luiđi Brugnaro još je u petak naredio zatvaranje Trga svetog Marka za javnost, nakon što se crkva našla u opasnosti od poplave, uprkos postavljenim zaštitama.

EPA-EFE/ANDREA MEROLA

"Uništili smo Veneciju, ovdje je šteta oko milijardu eura i to samo od prošlog dana, ne od danas" - rekao je Brugnaro u petak.

 Ministar kulture Dario Frančeskini takođe je posjetio Veneciju u petak i složio se da će zadatak obnove grada biti golem.

"Vidjeti ova mjesta uživo ostavlja utisak znatno veće katastrofe nego što se čini kada se gleda na televiziji" - rekao je Franceschini i dodao da je oštećeno više od 50 sakralnih objekata.

EPA-EFE/ANDREA MEROLA

Italijanska vlada za sada je odvojila 20 miliona eura za sanaciju šteta, a Brugnaro je najavio kako će se otvoriti fond za obnovu koji će primati donacije od svih dobrotvora iz Italije i ostatka svijeta koji žele pomoći oporavku istoriskog grada.

Inače, Venecija je posljednjih dana postala glavno mjesto okupljanja političara, između ostalih, ulicama grada su 'plivali' Mateo Salvini i Silvio Berluskoni.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR