8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dodik: Vučiću ću prenijeti da su napadnuti Srbi u zemljama regiona

Izvor: Foto: Vijesti.ba

Region

Comments 1

Dodik: Vučiću ću prenijeti da su napadnuti Srbi u zemljama regiona

Izvor: Vijesti.ba

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Ustavni sud BiH okupacijski sud za Republiku Srpsku, koji u kontinuitetu donosi loše odluke usmjerene na smanjenje i oduzimanje prava Srpske.

Dodik je za RTS istakao da je cilj odluke Ustavnog suda o poljoprivrednom zemljištu BiH, otimanje imovine Republike Srpske.

''Ovdje nije riječ o tome da li je nešto ustavno ili ne, već o otimačini zemljišta na koje BiH po Ustavu nema pravo. Dejtonskim sporazumom imovina nije data BiH, već entitetima. Hoće da nam nametnu i priču o privatizaciji, da uzimaju čak i šume. Srpska nema izbora, može da nestane, ili da se bori i krene putem svoje slobode i samostalnosti'' - rekao je on.

Dodik je podsjetio da su visoki predstavnici kršili Dejtonski sporazum u cilju centralizacije BiH, te da to isto čini Ustavni sud u kojem troje stranih sudija imaju većinu sa dva Bošnjaka.

Dodik je istakao da u Srpskoj postoji političko jedinstvo o ovom pitanju, rekavši da očekuje da će Narodna skupština donijeti zaključke kojima će definisati naredne poteze.

''Ukoliko se to ne riješi, povući ćemo saglasnost o formiranju Oružanih snaga BiH i vratićemo Vojsku Republike Srpske. Donijećemo niz mjera da se osigura socijalni status zaposlenih u zajedničkim institucijama''- istakao je srpski član Predsjedništva BiH.

Kada je riječ o sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, najavljenim za subotu, Dodik je rekao da će Vučiću prenijeti da su Srbi napadnuti u svim zemljama u regionu. Podsjetio je na dešavanja u Crnoj Gori, te položaj Srba u Hrvatskoj.

''Od Vučića ću tražiti razumijevanje situacije'' - rekao je Dodik.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Zaro

Stra' me da Mile ne učini što od sebe!