16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić: Ne miješamo se u izbore CG, platićemo dug Mitropolije SPC

Izvor: Foto: EPA

Region

Comments 15

Vučić: Ne miješamo se u izbore CG, platićemo dug Mitropolije SPC

Izvor: Mina/B92

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Srbija se nikada nije miješala u pitanje izbora u Crnoj Gori, niti je željela da odlučuje ko je na vlasti a ko u opoziciji, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je u jutarnjem programu TV Prva, govoreći o optužbama crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, da se Srbija konstantno miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, rekao da to nije tačno.

Na pitanje da prokomentariše to što je direktor Poreske uprave Crne Gore saopštio da je ta institucija pokrenula kontrolu zbog duga koji ima Mitropolija crnogorsko-primorska SPC i upozorio da će naplata, ako Mitroplija ne plati dug dobrovoljno, naplata biti prinudna, Vučić je rekao da će Srbija platiti sve što treba za SPC u Crnoj Gori.

"Ne znam šta da kažem, nemam nikakav problem sa tim. Ako treba da pomognemo SPC i Mitropoliiji crnogorsko-primorskoj ili bilo kojoj eparhiji u Crnoj Gori po tom pitanju da nam ne bi oduzimali svetinje, pomoći ćemo, platićemo sve što treba da platimo", poručio je Vučić.

Vučić je naveo da se uvijek govori o tome da se oni negdje miješaju i određuju ko će da vlada, a da je istina je drugačija.

On je kazao da su neki u Crnoj Gori mislili da je Crna Gora samo njihova, ali i da su Srbija i Beograd isto njihovi.

"Mi smo imali i imamo mnoge ljude, pogotovo u visokim bezbjednosnim strukturama koji su iz Crne Gore. Ne možeš ti da radiš za agenciju jedne druge zemlje, a da zauzimaš visoke pozicije u Srbiji. Mi smo mnoge od njih očistili, ali ne sumnjam da takvih slučajeva ima još", rekao je Vučić, prenosi B92.

On je dodao da Crnogorci u Srbiji mogu da se osjećaju kao u svojoj otadžbini.

"Mi sa time nemamo problem, problem je što Srbi ne smiju da se osjećaju kao Srbi u Crnoj Gori", kazao je Vučić.

Kako je naveo, "srpski nacionalizam pravio je najviše štete srpskom narodu" i dodao da je u Srbiji eksplozija patriotizma.

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

štrbina

@Sirano,Svjecki/globalni poredak je ukinuo ropstvo i prisvajanje tuđih teritorija/kolonizacija.Tako da je Turska morala napuštit Balkan.A vas porod raje/mileti otrcana srpstva i Srbina Srbije okuražiili Crnogorci da teritoriju Srbije čistite od onog jadnog i nemoćnog ostatka Turske.

andro

@Sirano,Otom. imperija pade pod pritiskom engleske i rusije sirano,a i pod unutrasnjim neslaganjima.sa malom pomoci cg,sirano.srbija se nije u svemu tome mrcila.nego ste glancali dimije ,caksire i fesove,koje i danas nosite.i usput privodili nevjeste,turskim ,,sefovima,, na prvu bracnu noc na ovjeru

Savo

A sta je SPC bez vasa bezbjedonosna agencija u Crnoj Gori.A ko se sastaje sa Mandicem i Knezevicem,osuđenim liderima za najteze KD protiv drzave,ko se sastaje sa njima majstore,ko im daje instrukcije i podrsku,tvoj vjerski poglavica u CG nazuva CPC autofekalnom crkvom.Majstore zaigeao si se malo