16 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Episkop valjevski Milutin i još dvojica sveštenika imaju koronavirus

Region

Comments 1

Episkop valjevski Milutin i još dvojica sveštenika imaju koronavirus

Autor: Antena M

  • Viber

Eparhija valjevska Srpske pravoslavne crkve saopštila je da je kod episkopa Milutina potvrđeno prisustvo koronavirusa, kao i kod još dvojice sveštenika u toj Eparhiji.

„Episkop Milutin i dvojica klirika trenutno se nalaze u KBC Dragiša Mišović u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

Eparhija valjevska je demantovala navode koji povezju episkopa Milutina sa pojavom koronavirusa u Valjevu, ističući da je „najprije sa samog vrha gradske vlasti u Valjevu poslata netačna informacija da je jedan od uzroka pojave virusa u Valjevu skorašnja posjeta jednog sveštenika iz Italije Eparhiji valjevskoj“.

„Povodom ovih beskrupuloznih neistina, Eparhija valjevska iznosi sljedeće činjenice – nikakva delegacija, sveštenik, vjernik ili bilo koja osoba iz Italije ili drugog kriznog područja u svijetu nije bila u posjeti Eparhiji; Episkop Milutin, kao i svi sveštenici Eparhije, nisu putovali ni u jedno krizno područje zaraženo koronavirusom; Sve aktivnosti koje je episkop Milutin vršio vezane su isključivo za period prije bilo kakvih mjera Vlade Srbije koje se odnose na ograničeno kretanje“, navodi se u saopštenju Eparhije.

Dodaju da episkop Milutin od proglašenja vanrednog stanja nije napuštao sjedište Eparhije valjevske i od početka je poštovao pravila samoizolacije, kao i da je prvi u Srpskoj pravoslavnoj crkvi donio odluku o prekidu osvećenja domova pred Uskrs, imajući u vidu informaciju da se u Valjevu pojavio virus.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

europeac

Ja na kraju ne skonta, Imaju li ili nemaju koronavirus, "naši dragi komšijski vjerski učitelji iz Srbiju" Ako su fasovali koronu, eeee.. to je zato što nisu koristili univerzalnu kašikicu za pričest i kadili je tamjanom. Žao mi ih je u oba slučaja.