18 °

max 23 ° / min 17 °

Srijeda

23.09.

23° / 17°

Četvrtak

24.09.

23° / 19°

Petak

25.09.

22° / 20°

Subota

26.09.

22° / 18°

Nedjelja

27.09.

18° / 15°

Ponedjeljak

28.09.

19° / 16°

Utorak

29.09.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Srpski infektolog demantovao Vučića: PCR dijagnostika se radi u CG od 2007. godine

Region

Tag Video
Comments 7

Autor: Antena M

  • Viber

Srpski infektolog demantovao Vučića: PCR dijagnostika se radi u CG od 2007. godine

Razgovarajući o skrivanju podataka stradalih u Srbiji, u emisiji "Utisak nedelje" gosti su komentarisali i izjavu srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da Crna Gora nema laboratoriju, pa tako ni ne može da radi PCR testove.

Kako je kazao profesor Medicinskog fakulteta, infektolog i bivši direktor klinike za zarazne bolesti Dragan Delić, PCR dijagnostika koja se radi i u Srbiji, u Crnoj Gori se radi od 2007. godine

"Naš predsjednik je rekao nekoliko puta da se u Crnoj Gori ne radi PCR dijagnostika, da rade neke bezvezne testovi i da im ne treba ništa vjerovati.

Činjenice je sljedeća: PCR dijagnostika koju mi radimo ovdje radi se u Crnoj Gori od 2007. godine. Oni imaju u ovom trenutku pet PCR aparata koji rade. Uradili su preko 21 000 PCR testova kod svojih bolesnika, svaki 30. stanovnik CG je testiran na PCR. Prema tome, ne možemo govoriti neke stvari i praviti podjele. Dajte da nas ovo ujedini, jer naša infekcija i infekcija u CG se prelivaju. Nema više tu granica, one se prelivaju iz države u državu. I ovo mora da nas homogenizuje govoreći prije svega istinu", kazao je Delić.

"Samo istina, ništa drugo, zašto reći da ljekari koji su u Crnoj Gori, na primjer Boban Mugoša, on je moj đak, zašto govoriti njima da ne rade PCR testove kad to jednostavno nije istina, zašto vrijeđati ljude koji nas poštuju i cijene", dodao je Delić.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

KIKIc

NESOJI CITAJU NESTOROVICA , KURIR , INFORMER , ALO.RS I OSTALE IZVORE ISTINE . TEŠKO NJIHOVOM MOZGU I NJIHOVOJ DECI .

Liljana

9davno je trebalo sudski goniti sve koji sire lazio CG. Od domacih lazova, preko "smesnog doktora" iz Srbije i raznih medija, pa do Loncara, Dacica i AV.

Pavle

Profesor Delic je i veliki strucnjak i veliki covjek.