7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sin Ratka Mladića: Rekao mi je nakon presude da on nije bitan, da je važno da se RS čuva i sačuva

Region

Comments 10

Sin Ratka Mladića: Rekao mi je nakon presude da on nije bitan, da je važno da se RS čuva i sačuva

Autor: Antena M

  • Viber

Darko Mladić, sin Ratka Mladića, za RTS je komentarisao presudu suda u Hagu njegovom ocu.

Kako je kazao, "putujući cirkus se završio poslije skoro 30 godina" i čestitao predsjedavajućoj Žalbenog vijeća, sudiji Nijambe, što je, kako je naveo, "odlučila da kaže ono što je istina i što je po međunarodnom pravu jedino moguće".

"Ja samo mogu da čestitam ovoj hrabroj ženi, sudiji Nijambe, koja je digla profesionalni integritet i lično poštenje iznad raznih interesa različitih birokratija koje su ovdje uložile, primile i okrenule milijarde dolara, koji su pokušali i misle da su uspjeli da legitimizuju agresiju prema srpskom narodu kroz optuživanje i osuđivanje naših vojnih i političkih lidera", naveo je sin Ratka Mladića.

Dodao je da će biti zanimljivo pročitati izdvojeno mišljenje sudije Nijambe.

"Otprilike, nažalost, to nisam mogao unaprijed da govorim, očekivali smo ovakav razvoj događaja, pogotovo nakon onog munjevitog ulaska novog sudije u predmet. Kao što vidite, bilo je tu nekih razmimoilaženja među njima. Pitam se samo da li su sudije koje su tako mirno klimale glavom uopšte ulazile u činjenice i u predmet kao što je predsjedavajuća Žalbenog vijeća uradila", kazao je Darko Mladić.

Kako je rekao, otac mu je u razgovoru kazao da nije očekivao drugačiju presudu.

"On ovo vidi kao NATO sud, prkosno je raspoložen, rekao mi je da bi se nasjekirao da su ga oslobodili. Rekao je da njegova sudbina uopšte nije bitna, da je važno da se Republika Srpska čuva i sačuva", kazao je on.

Kako je naveo, sada mu je najvažnije da ode da posjeti oca, da vidi kako je on to sve podnio.

"I on je isto otprilike očekivao ovako, vidio je da ova birokratija nema namjeru na kraju svih ovih procesa da je sve što je radila ovih 30 godina bilo pogrešno", istakao je Mladić.

Dodao je da je očigledno da su oni išli za tim da samo potvrde prvostepenu presudu, kao i da je bolje što nisu potvrdili presudu za genocid u šest opština.

"Ovdje je najvažnije sad da se spuste tenzije u regionu i da ova tema ne bude izvor daljih sukobljavanja. To se vjerovatno neće desiti, ali da su išli sa tom prvom tačkom, vjerovatno bi bila nekakva eskalacija, što mislim da je dobro. Mala je to satisfakcija u suštini, lično za generala. Ali u širem kontekstu, bolje je što nije došlo do gore presude", kazao je Darko Mladić.

Dodao je da će vidjeti šta je napisano u presudi, pa će onda u odnosu na to da se određuju i planiraju nekakvu reviziju.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Edin

Vi i Vama slični,ste rak rana,svih časnih srba.Srećom pa krivci imaju ime i prezime,da se ne baca ljaga na cjelokupne narode.

CRMNICANKA

Uzdiže oca ali jeftina propaganda i tragicna za primer! Podseća na zadnju poruku ( VEC mrtvog) kralja Aleksandra: cuvajte mi Jugoslaviju,izmisljenu od ministara!

MONTENEGRO

Pravda je zadovoljena. Monstrum je dobio ono što se, osim smrtne kazne, mora dati za genocid! Svi njegovi, umjesto što se manje ili više drsko oglašavaju, trebalo bi trajno da zaćute i zamole za oprost porodice žrtava! Ili, ako imaju potrebu da pričaju, da edukuju svoj srpski narod da se ne "hrani" zločinima i zločincima svojih sunarodnika.