8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stanivuković: To što sam pružio ruku, ne znači da mijenjam stavove

Region

Comments 0

Stanivuković: To što sam pružio ruku, ne znači da mijenjam stavove

Izvor: Nova.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković oglasio se nakon što su organizatori tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru povukli ranije uručenu pozivnicu da prisustvuje tom događaju, zbog njegove reakcije na odluku Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida.

„To što sam pružio ruku za bolju budućnost, ne znači da ću mijenjati stavove o prošlosti. Moj stav po ovim pitanjima je bio poznat i prije nego što sam dobio poziv da prisustvujem tradicionalnim skokovima sa Starog mosta. Smatram da ono što se desilo prije skoro 30 godina ne može i ne treba da utiče na to da danas uživamo u skokovima i zajedno gradimo mostove zajedništva i saradnje. Mnogi skakači iz Mostara su bili naši gosti na skokovima u Banjaluci. Moj stav je i tada bio poznat. Ja se borim protiv gušenja bilo kakvih sloboda, pogotovo kada je riječ o slobodi iznošenja ličnog stava, kao stuba demokratskog društva. U Banjaluci se tako i ponašamo, mi ne dijelimo ljude. Vi ste, da biste zadovoljili dnevno-političke potrebe, poslali ružnu poruku Banjaluci, Republici Srpskoj, ali čitavom regionu. Moja dužnost je da na ovo ne odgovorim onako ko vi želite, već da se izdignem iznad vraćanja u prošlost i nadmetanja koja ne donose ništa dobro. Imao sam namjeru da gledam skokove i posjetim našu sabornu crkvu u Mostaru, ako sam na skokovima nepoželjan, znam gdje to neću biti. Poštovani, mostovi su napravljeni da nas spajaju, a ne da nas dijele“,  izjavio je Stanivuković.

Podsjetimo, u dopisu koji su iz Organizacionog odbora Kluba Skakača u vodu „Mostari“ uputili Stanivukoviću navodi se da je za njih „Srebrenica bolna rana i uvijek će biti“.

„Na ovom mostu 11. jula skokom bez aplauza ‘Mostari’ obilježavaju Dan žalosti. Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu“, stoji u dopisu koji je upućen Stanivukoviću.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR