6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podnijete ostavke zbog požara u kovid centru. Povukao se i ministar

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 0

Podnijete ostavke zbog požara u kovid centru. Povukao se i ministar

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar zdravlja Venko Filipče podnio je pismenu ostavku premijeru Zoranu Zaevu zbog tragedije u COVID-bolnici u Tetovu, u kojoj je živote izgubilo 14 ljudi.

"Uvijek sam stajao odgovorno i transparentno. Nikada nisam bježao od kritika, nikada se nisam otkazao da bi pobijedili pandemiju. Posljednja tragedija me je mnogo pogodila. Zato sam danas iz moralnih razloga ponudio pismenu ostavku premijeru Zaevu. Želim da im se zahvalim na povjerenju. Želim da se zahvalim i medijima na njihovoj transparentnosti i saradnji”, rekao je Filipče, koji je sinoć rekao da će sačekati kraj istrage pa odlučiti, ali je ipak danas prelomio.

Zamjenik ministra zdravlja Sjeverne Makdonije Ilir Hasani i direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi podnijeli su takođe danas ostavke.

Hasani i Besimi su to objavili popodne na Fejsbuku, navodeći da ostavku podnose kao moralni čin poslije nesreće u kovid centru u kojem su nastradali ljudi.

"U ovako ozbiljnom trenutku za sve podnosim ostavku kao najviši moralni čin. Čak i pored činjenice da nemam nikakve veze sa postupcima izgadnje modularnih centara. Ostavka je namanje što mogu da uradim u ovom trenutku, da poštujem žrtve i povrijedjene Ii na kraju, mišljenje o samom sebi. Ništa iznad dostojanstva", napisao je Hasani.

Direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi je u objašnjenju ostavke napisao da osjeća moralnu odgovornost zbog tog užasnog dogadjaja u kojem su stradali ljudi i istakao da je ta njegova odluka neizbježna.

"Poslije ovako tragičnog i nesrećnog dogajaja ova odluka je neizbježna. Moja ostavka neće utješiti porodice nastradalih, ali vjerujem da će postaviti moralnu liniju koju smo svi mi kao društvo zaboravili", napisao je Besimi.

Ostavku zbog požara u montažnom kovid centru iz moralnih razloga podnio je i ekonomski direktor tetovske bolnice Artan Etemi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR