14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Srpski svet" najavljuje svoju "specijalnu vojnu operaciju", tvrdi agencija bliska Kremlju

Region

Comments 0

"Srpski svet" najavljuje svoju "specijalnu vojnu operaciju", tvrdi agencija bliska Kremlju

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

„Ni u najkrvavijim danima raspada Jugoslavije, a ni u sovjetsko vrijeme, nije bilo takve drame oko imenovanja šefa obavještajne službe kao što se odvijala sada. Napetost je poput aukcije. I u neku ruku, bila je to aukcija. Na kraju su je Rusi dobili”.

Tako danas ocjenjuje moskovska agencija „РИА Новости” izbor Aleksandra Vulina za šefa Bezbjednosno-informativne agencije Vlade Republike Srbije.

Navodi se da je „činjenica da je Vulin neformalni lider ‘ruske stranke’ u Vladi Srbije; od svih uticajnih osoba u zemlji, on je najkomplementarniji prema Rusiji”.

„Kao čelnik države koja se nalazi na Zapadu, ali srcem prijanja uz Istok, Vučić neće prestati gledati na jednu i drugu stranu. Ali imenovanje Zapadu ‘neprihvatljivog’ Vulina na tako ośetljivu poziciju, može se smatrati posljednjim prijeđenim centimetrom nakon kojeg se put natrag urušio”.

„РИА Новости” dodaje da „pod predśednikom Vučićem neće biti izdaje Rusije”.

„To ne znači da se ‘to neće dogoditi u principu’, ali to se neće dogoditi pod Vučićem. Možda će biti prisiljen otići, ali više neće biti prisiljen prihvatiti ultimatum Zapada”.

U komentaru se piše i o „srpskome svijetu”, replici „ruskoga svijeta”, čiji je najglasniji sikofant u medijima upravo Vulin, prethodno kao Vučićev ministar vojske, potom i policije.

„Pitanje je što je jače: patriotski uzlet u srpskom svetu (сербском мире), kojem je sadašnji istorijski prijelom pokazao nešto poput ‘prozora mogućnosti’, ili one snage u Srbiji koje je Zapad desetljećima njegovao i njeguje. Na Balkanu je uvijek posebna atmosfera. Ali iz nekog razloga se čini da će se to pitanje riješiti ne toliko čak ni u Srbiji, koliko u Ukrajini”.

„‘Ako vi možete, možemo i mi’, poručio nam je jedan funkcioner Srbije koji želi ostati anoniman. Zasad”.

U zaključku, „РИА Новости” piše da sudbina Vučića „kritično zavisi o rezultatima ‘specijalne vojne operacije’” (ruski propagandni naziv za krvavu agesiju na Ukrajinu).

{{266704}

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR