16 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milanović: Plenković bi odveo hrvatske vojnike u rat u Ukrajinu

Region

Comments 0

Milanović: Plenković bi odveo hrvatske vojnike u rat u Ukrajinu

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović oglasio se o izjavama premijera Andreja Plenkovića koje se tiču angažmana Hrvatske vojske oko rata u Ukrajini.

Milanović tvrdi da bi Plenković, da može, odveo Hrvatsku i hrvatske vojnike u rat u Ukrajinu i da to nije ostvareno samo zato što premijer za to nema njegovu podršku i podršku sabora.

"Plenković bi odveo Hrvatsku i hrvatske vojnike u rat u Ukrajini, ali nema podršku mene i sabora za takvu ludost", naveo je Milanović.

Andrej Plenković, kaže Milanović, mora dati jasne odgovore na neka pitanja. O čemu se tačno razgovaralo u Parizu i što je Plenković tamo obećao u ime Hrvatske (kao što je lani obećao obuku ukrajinskih vojnika bez konsultacija s Predsjednikom Republike)? U čije ime i za čiji interes Plenković sebi uzima pravo već i učestvuje u raspravama o učestvovanju hrvatskih vojnika u ratu u Ukrajini? Forsira li Plenković uvođenje obavezne vojne obuke u Hrvatskoj zato da bi pripremio hrvatske vojnike za slanje u rat u Ukrajinu?" pita Milanović.

Stav Zorana Milanovića je čvrst i jasan, poručuju iz njegovog Kabineta: Dok je predsjednik države i vrhovni komandant Oružanih snaga Republike Hrvatske ni jedan hrvatski vojnik neće ići ratovati u Ukrajinu.

Jedino rješenje rata u Ukrajini je postizanje mirovnog sporazuma koji će spriječiti nove žrtve i spasiti hiljade života, zaključuje se u saopštenju Milanovićevog Kabineta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR