10 °

max 21 ° / min 10 °

Nedjelja

05.05.

21° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brnabić: Kao predsjednica Skupštine željela bih da uspostavim dijalog sa opozicijom; Dačić predsjedava vladom do izbora nove

Region

Comments 2

Brnabić: Kao predsjednica Skupštine željela bih da uspostavim dijalog sa opozicijom; Dačić predsjedava vladom do izbora nove

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je danas da bi na funkciji predsjednice Skupštine Srbije, za koju je predlaže Srpska napredna stranka, željela da pokuša da uspostavi dijalog sa opozicijom i da se smanje tenzije. Dodala je i da će Ivica Dačić predsjedavati vladom do izbora nove.

Ona je za televiziju Prva rekla da je sasvim normalno da postoje različita razmišljanja o nekim stvarima, a da istovremeno postoji i dijalog, te da je za jednu jaku i ozbiljnu zemlju potrebno imati ozbiljnu vlast, ali i ozbiljnu i odgovornu opoziciju.

Prema njenim riječima, konstantnim mijenjanjem zahtjeva (opozicije), u jednom trenutku će svi krenuti da se pitaju kuda ide zemlja, a za dijalog je potrebno i da opozicija preuzme određenu odgovornost.

Brnabić je rekla da bi u Skupštinu ušla sa namjerom da se fokusira na probleme i da će se truditi da uvede još više javnosti u parlament, javnim slušanjima, debatama, različitim događajima. Istakla je i da bi volela da se pojača parlamentarna diplomatija koja treba da bude takva da osigura bolje pozicije Srbije.

Kako je kazala „u normalnoj zemlji“ svi treba da rade u interesu Srbije, a ne da se urušavaju neke pozicije države zarad ličnih interesa.

Dačić će predsjedavati vladom do izbora nove

Prvi potpredsjednik Vlade Ivica Dačić će predsjedavati Vladom Srbije do izbora nove vlade, izjavila je danas predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja je predložena za novog predsjednika Skupštine Srbije.

„Juče sam održala sjednicu Vlade, usvojili smo neke važne odluke i zaključke. Pozdravila sam se sa ministrima, a Dačič će predsjedavati Vladom Srbije“, rekla je Brnabić za TV Prva.

Prijedlog da se za predsjednika Skupštine Srbije izabere premijerka Ana Brnabić ušao je u skupštinsku proceduru, navedeno je na sajtu skupštine.

U tom prijedlogu se navodi da je za predstavnika predlagača izabran poslanik Milenko Jovanov.

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije biće nastavljena u ponedjeljak, 11. marta, a na dnevnom redu biće izbor predsjednika skupštine.

Brnabić je kazala da je poslije izbora predsjednika Skupštine, prvo na dnevnom redu da raspiše beogradske izbore i da se oko datuma ne može nagađati ili pretjerano dogovarati, jer je to stvar zakona, navodeći da je u interesu građana da se što prije formiraju institucije.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Vanja

Kakve veze ima ko ce biti na kojoj funkciji, sve odluke ionako donosi "Oskar".