12 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 13°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vojvodina:  Novinarki Ani Lalić upućeno više od hiljadu prijetnji i uvreda

Region

Comments 1

Vojvodina: Novinarki Ani Lalić upućeno više od hiljadu prijetnji i uvreda

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ana Lalić rekla je da očekuje da će nadlježni organi pronaći počinioce i navela da su istraživački novinari iz NDNV-a nepobitno utvrdili identitet jedne od osoba koja joj je prijetila smrću.
 
„Mi prijavljujemo svaku prijetnju smrću, jer mi poštujemo procedure, poštujemo zakone, poštujemo ono što je dogovoreno na Stalnoj radnoj grupi za bezbjednost novinara. Prijavili smo sve najbrutalnije prijetnje smrću, sada je vrijeme da i institucije rade svoj posao“, kazala je Lalić za televiziju N1.

Navela je da je juče dala izjavu tužilaštvu i dodala da je dobila „više od hiljadu“ pretnji i grubih uvreda, te da je javno objavljen i njen privatni broj telefona.

„Novinare ovdje napadaju isključivo zbog toga što rade svoj posao“, rekla je predsjednica NDNV-a.

Prema njenim riječima, nije problem Srbije to što novinarima prijete, već je najveći problem to što je društvo „potpuno ogrezlo u nasilje“.

„Pogledajte šta se dešava, kakva brutalna ubistva. Riječi izgovorene sa predsjedničke, ministarske poslaničke i bilo koje javne funkcije imaju daleko veću težinu nego to šta neka Ana Lalić misli o izgradnji crkve u Novom Sadu. Hajde se ljudi saberite i prestanite da nas gurate u nasilje, u jednoumlje i pokažite građanima i sopstvenim glasačima da smo sposobni da živimo u miru i civilizovano, pa i kada se ne slažemo“, poručila je Lalić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Jelena

Hrabra zeno, samo naprijed , porijeklo i prezime ti govori da nema predaje, ti koji ti prijete ,su nazalost ,dusevno neispunjenih, a zadovoljni sa onom sakom, sto im se daje ,a sto im je oteto.Jadni su to zivoti, koje Vucic zadovoljava.