18 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grenel: Svi uključeni u projekat Generalštaba nevjerovatno osjetljivi na istoriju objekta

Izvor: EPA/EFE

Region

Comments 0

Grenel: Svi uključeni u projekat Generalštaba nevjerovatno osjetljivi na istoriju objekta

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši američki diplomata Ričard Grenel izjavio je da je uništavanje Generalštaba 1999. godine predstavljalo značajan kulturni i arhitektonski gubitak za Grad Beograd, navodeći i da su svi koji su uključeni u projekat rekostrukcije nevjerovatno osjetljivi na istoriju ovog objekta.

„Čast nam je da budemo partneri sa Srbima kako bismo ovu lokaciju pretvorili u višenamjenski projekat svjetske klase, čije i središte bio Memorijal, kao mjesto sjećanja na njegovu istoriju“, rekao je nekadašni specijalni izaslanik tadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trampa, dok je bio američki predsjednik, za današnji list Politika, na pitanje o planu Džareda Kušnera da „revitalizuje“ zgradu Geralštaba.

On je istakao da je „uzbuđen zbog iščekivanja da vidi ideje koje će iznijeti srpski stručjnaci, kako bi na ovoj lokaciji bila odata počast originalom arhitekti, građevinama, emocijama i patriotizmu“.

„Ideja Mosta prijateljstva je emotivni dio dizajna koji ističe originalne zgrade i predstavlja podsetinik na viziju arhtekte Nikole Dobrovića“, rekao je Grenel.

Kako su prethono objavili mediji, firma Džareda Kušnera, Trampovog zeta, planira da lokaciju na kojoj je zgrada Generalštaba pretvori u luksuzni hotel sa poslovnim prostorom i više od 1.500 stanova.

„Zadovoljstvo mi je da podijelim nekoliko slika o planu za razvoj projekata koje smo razvili za albansku obalu i centar grada Beograda“, napisao je Kušner na mreži Iks (X) i tom prilikom objavio nekoliko fotografija arhitektonskih rješenja budućih kompleksa nekretnina u Beogradu, kao i na morskoj obali u Albaniji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR