20 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Premijer sarajevskog kantona  obratio se Šapiću o ideji da izmjesti Tita u Kumrovec: Sarajevo će ponosno preuzeti njegovu ostavštinu

Region

Comments 3

Premijer sarajevskog kantona obratio se Šapiću o ideji da izmjesti Tita u Kumrovec: Sarajevo će ponosno preuzeti njegovu ostavštinu

Izvor: klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Kantona Sarajevo reagovao je na izjave Aleksandra Šapića koji je najavio inicijativu da se kosti Josipa Broze Tita izmjeste iz Kuće Cveća u Beogradu te premjeste u njegov rodni Kumrovec. Uk kaže da Tito neće ostati bez doma jer je Sarajevo grad koji se ponosi nasljedstvom partizana.

"Pokrenut ću inicijativu da jednom za svagda završimo sa tom Kućom cvijeća, i da Josipa Broza vratimo tamo u Kumrovec, odakle je došao, a da Kuća cvijeća bude mjesto gde će počivati najveći srpski velikani, da to bude muzej srpske istorije", napisao je Šapić na svom Instagram profilu. 

Tim povodom oglasio se Nihad Uk poručivši da Tito neće ostati bez doma te da "postoji jedan antifašistički grad koji se diči nasljedstvom partizana, a to je Sarajevo".

"Ukoliko, gospodine Šapić, zaista imate namjeru sprovoditi svoju zamisao da Beograd po mjeri svoje ideologije gurnete još dublje u nacionalističke fantazije, ostaci Josipa Broza Tita neće ostati bez doma. Postoji jedan antifašistički grad koji se diči nasljedstvom partizana i jednog od najvećih antifašističkih pokreta u Evropi tokom Drugog svjetskog rata, ali i po antifašističkom otporu bolesnim ideologijama u skorijoj prošlosti, a koji će ponosno preuzeti ostavštinu Tita i skrbiti o njoj kako dolikuje, a to je Sarajevo", napisao je Uk na svom Facebooku. 

Uk piše i to da će u Sarajevu uvijek biti mjesta za ostavštinu Tita, što potvrđuje i činjenica da centralna ulica nosi upravo njegovo ime.

"Sarajevo nema razloga da se stidi svoje prošlosti. Pozdrav iz Titove za Beograd", uputio je Nihad Uk Šapiću.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

DRPLJANIN

Srbija tone,narod razvaljen,gebelsovskom propagandom,državu vode šizofrenici,sexualni devijanti,moralne i intelektualne nakaze.Ubistvom Đinđića,slobodan pad,u bezdan,beznađe,ludilo fašizma,vjerskog fanatizma.Nažalost.

Bajo

Neka pociva u Podgorici . Ili na Cetinju . Tamo olosi ne bi smjeli prici da bilo sta skrnave. Ovakav Beograd i ne zasluzuje da u njemu pociva veliki antifasista i vodja na pravoj strani istorije. A Šapic neka podigne Kucu Cvijeca za Ljotica , Nedica , Drazu , Dragog Jovanovica , Kalabica . Nista ne bi bolje i odgovaralo sadasnjem karakteru Beograda. Grada koji je bio svjetska metropola samo dok je u njemu zivio Tito . A onda je stigla - seljana . I evo ih sad . Ružicasti grad .