17 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dodik: Sjednica Vlade RS  2. maja u Srebrenici

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 2

Dodik: Sjednica Vlade RS 2. maja u Srebrenici

Autor: Antena M

  • Viber


Predsednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je danas da će Vlada RS 2. maja održati sjednicu u Srebrenici, gdje će biti prisutno kompletno entitetsko rukovodstvo.

Dodik je rekao da RS neće prihvatiti Rezoluciju o Srebrenici, o kojoj će se glasati u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, jer je, kako je naveo, laž sve što je u njoj napisano.

Dodao je da će, ako mu bude pružena prilika, odnijeti vijence u Memorijlani centar u Potočarima.

- Ako nam bude pružena prilika 2. maja ćemo odnijeti vijence u Potočare, ako to ne vrijeđa nikoga. Ne bojim se da bi mogao da prođem kao (predsjednik Srbije Aleksandar) Vučić, koji je došao da se pokloni žrtvama, izjavi saučešće, a dobio je kamen u glavu i niko za to nije odgovarao - rekao je Dodik, prenijela je Radio-televizija RS (RTRS).

On je naveo da RS „ne namjerava da stavlja u školske udžbenike priču o genocidu u Srebrenici“, niti će obilježavati taj dan kao Međunarodni dan sjećanja, ali da je spremna da Bošnjake pozove na život u miru.

On je ponovio da se u Srebrenici nije desio genocid, ali jeste zločin, ocijenivši da će u Generalnoj skupštini UN vjerovatno više od 40 zemalja biti protiv Rezolucije o Srebrenici, a oko 80 uzdržanih, što je skoro dvotrećinska većina koja nije „za“.

- Broj onih koji su "za" je daleko manji od onih koji su protiv i uzdržani, što bi po važećem načinu odlučivanja u UN trebalo da znači da rezolucija nije dobila podršku. Međutim, to će Amerikanci, kao i uvijek, prilagoditi samo sebi - ocijenio je Dodik.

On je dodao da je bošnjačko glasanje za prijem Kosova u Savjet Evrope, zajedno sa rezolucijom o Srebrenici, "udruženi poduhvat zlih namjera protiv srpskog naroda".

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

TNT

A stacete u Srebrnicu mislite da vas se Bosnjaci plase.U Srebrnicu ste samo da bi lagali svoj narod a Bosnjake,EU,SAD necete vise prebarit vasim lazima.

!!!

Meni ovo smrdi da će CG biti uzdržana ili protiv s obzirom da ovaj muflon kao sve zna.Opet će Spajić to relativizovati i reći da to njega ne interesuje i da će osvetiti odluku novim putem za bestragiju.