Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Joković: Nije bilo priče o "narodnoj listi" koju bi podržala Crkva

| Postavio/la: Jelena Grbović

"Živu istinu" pratite od 20.05

Joković: Nije bilo priče o "narodnoj listi" koju bi podržala Crkva

Da je održan sastanak lidera crnogorske opozicije sa mitropolitiom SPC Amfilohijem, demantovao je u "Živoj istini" predsjednik SNP-a Vladimir Joković.

„MCP se oglasila i demantovala da je bilo ikakvog sastanka. Onako kako su oni saopštili tako je i bilo, nikakvog političkog sastanka nije bilo. Ja sam se sastao sa mitropolitom prije Nove godine, ali nije bilo drugih opozicionih aktera“, naveo je Joković.

Upitan da li je tačna informacija da se prema pisanju čak i beogradskih medija priprema „narodna lista“, koju bi na predstojećim izborima podržala SPC, Joković je kazao da prvi put čuje za takvu informaciju.

„Što se tiče SNP-a sa sigurnošću mogu reći da nikakve priče u tom pravcu ni sa kim nije do sada bilo. Jedina priča o formiranju zajedničke liste je priča koju ja, od kako sam došao na čelo SNP-a, govorim iz razloga i ubjeđenja, da bi takva opoziciona koalicija dala najbolji mogući rezultat i da bi definitivno pobijedila DPS i njene satelite na narednim izborima. Da MPC formira neku koaliciju, mislim da to ni mitropolit niti bilo ko iz svestenstva niti je radio niti će raditi, niti je ikada uticao na političke odluke opozicionih partija da li će ili ne biti zajedno na nekim izborima. Istinski kažem da prvi put čujem da je takvo nešto bilo u medijima“, kazao je Joković.

Osvrćući se na ideju zajedničke liste, Joković je apelovao na DF i Demokrate da u cilju viših interesa, kako kaže, ostave nesuglasice pod tepih.

„Biće vremena kad se mogu politički razračunavati. U ovom trenutku, poslije izglasavanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i veličanstvenih litija, mislim da svu snagu treba usmjeriti da se zakon poništi a opozicija pobijedi one koji su ovakav zakon izglasali. Crna Gora ovako podijeljena dalje neće moći. Mnoga su pitanja koja treba rješavati“, naveo je on.

Živu istinu gledajte od 20,05 na Prvom i SAT kanalu RTCG.

Komentari

Suzana,

Najbolje smo culi od njega da Crnogorska svetinja je manastir Ivana Crnojevica, a Crnogorci nastaju 1945. Bilo bi dobro da nam kaze dje bismo barem ovih nekoliko vjekova, kako vaskrsnusmo, jer mi nijesmo nebeski narod, to ostavljamo Srbima.

Šćepan,

@Boro Nažalost, ne kapiraju svi tako lako. Da kapiraju, ne bi se molili za nestanak sopstvenog korjena, za jaram koji im se sprema iz Beograda. Ne mogu da ih osuđujem, jednostavno “ne mogu dobacit’”. Moraš im ogoliti do kraja ili ih naćerati, kao đetetu kad daješ sirup...ono plače, a ne zna da je to za njegovo dobro. Ovaj je napravio milione u ovoj za srbe “obespravljenoj” Crnoj Gori. Kao i Daka - njihov svetitelj... Volimo te Crna Goro!

Boro,

@Šćepan Kako misliš mogao, moj Šćepane. Zar nije? Zar ti je malo ono sinosnje razmontiravanje. Jedino jos da mu je dusu uzeo.

Katunjaninm,

Ovakvi nebi mogli ni naj manju mjesnu z. da vode ,a tek sto reci za one koji za njim idu ?

Katunjanin,

@Katunjanin Ti si katunjanin ka ona Pavicevic iz( crnogorske partije )Crnogorac , to jes izrod i posrbica ako si uopste i iz Crne gore ,a kamoli iz Katunske Nahije no i nick kradea ,ka sve drugo .

gagi,

@Jovan majko sveta zar ima ovakvih neznalica. tesko partiji koju ovakvi vode.on je galamdzija i notorna neznalica bruka as partiji koju vodi.

Šćepan,

Darko! Kad si mogao zgaziti one bajne “istoričare”, trebao si i ovu neznalicu koja svojom bukom pokušava sakriti neznavenost. Ovoga je Jonica preveslala, a kamo li neko obrazovaniji. Volimo te Crna Goro!

Bulvaj,

Elmer davež se topi u srpskim čitaj-četničkim kompleksima i češlja sunđerom????????

katunjanka1,

kakvi su ovi "lideri" opozicije, majko sveta...bolje da si brao drva, nije druze politika za tebe.

Ostavi komentar

0/300