16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Džaković i Ivanović u Živoj istini: Nijesmo pravno nadigrani, sumnjamo u mirnu predaju vlasti

Živa istina

Comments 0

Džaković i Ivanović u Živoj istini: Nijesmo pravno nadigrani, sumnjamo u mirnu predaju vlasti

Autor: Marija Mitrović

  • Viber
Može li nakon svega biti mirne primopredaje vlasti u Budvi?

Predsjednica Crnogorske i odbornica u budvanskom parlamentu Anđela Ivanović i nezavisni odbornik Stevan Džaković govore u večerašnjoj "Živoj istini" o aktuelnoj političkoj situaciji u prijestonici crnogorskog turizma.

Na pitanje da li je nakon svega viđenog u toj opštini moguća mirna primopredaja vlasti, Ivanović je odgovorila:

"To nije pitanje za mene, ja nijesam vlast i nemam šta da predajem, ali mogu reći: da sam ja u takvoj poziciji – da za moju smjenu ima 17 potpisa odbornika – ne bih organizovala nikakve sjednice, moja ostavka bi bila na stolu, nedvosmisleno".

Džaković ne vjeruje da je poslije svega što se desilo moguća mirna predaja vlasti.

"Zavisi od njihovih mentora i njihovih šefova iz Podgorice – ako budu imali imalo obraza prema državi, moraće to tako da urade. Ja čisto sumnjam, ali sačekaćemo, pa ćemo vidjeti", kazao je Džaković na šta je Anđela Ivanović dodala:

"Ako vam neko kaže 'iskoristićemo sve načine', vjerujete li vi da tu može da dođe do mirne primopredaje?"

Vjeruju u pravnu proceduru i institucije

Na pitanje da li ih je koalicija DF i Demokrata pravno i proceduralno nadigrala, Ivanović odgovara da se ne osjeća tako.

"Uopšte se ne osjećam nadigrano, naprotiv. Ponosna sam na sebe i svoje kolege što smo do kraja ispoštovali sve procedure, što smo bili do kraja strpljivi da u pravnom pogledu ne napravimo grešku".

Isti osjećaj ima i nezavisni odbornik Stevan Džaković. Kaže da vjeruje u pravnu proceduru i, kako se izrazio, pravnu kondiciju.

"Uvjeren sam da smo na pravom putu, da ćemo preko pravnih institucija i države doći do cilja do kojeg smo krenuli ".

Ivanović dodaje da će uputiti nadležnom ministarstvu inicijativu u kojoj će tražiti da im rastumači određene pravne norme u vezi sa situacijom u Budvi.

Upitan da li očekuje da se spor, iz ugla Ministarstva javne uprave, riješi do sjednice koja je zakazana za 29. jun, Džaković je odgovorio potvrdno.

O neprijatnostima zbog političkih stavova

Jedno od pitanja za Džakovića bilo je kako se uzavrela politička atmosfera reflektuje na njegov i život njegove porodice?

"Sreća da su mi djeca mala pa ne kapiraju o čemu se radi kad ovi pjevaju ispred kuće" - ironično odgovara nzavisni odbornik i nastavlja:

"Moja majka je protina ćerka, moj đed je bio protojerej stavrofor gospodin Radusinović i jako su bliski sa MCP i na sjednici sam pitao imaju li njihov blagoslov za to što rade? Samo ću vam reći da je, tada, moja majka prokomentarisala da, ako večeras dođu sa krstom i budu pjevali sve ono što su iza krsta pjevali – da više nikad neće otići u crkvu. Sad možete da vjerujete o čemu se tu radi", kaže Džaković.

Ivanović je kazala da ima neprijatnosti otkad je izašla "protiv sopstvenog rukovodstva zbog litija" te da je otada vrijeđaju, omalovažavaju kao ženu, finansijski blokiraju i da se kao crnogorska građanka osjeća nezaštićeno.

"Ako ja podržavam Zakon o slobodi vjeroispovijesti i ako smatram da taj Zakon rješava sve nepravde koje su učinjene crnogorskom narodu od prošlosti do danas, ako smatram da se svaki odnos u CG mora regulisati pravnim normama i uokviriti dijalog i ako smatram da je nasilje da se iza krsta šalju političke poruke i da su to politički skupovi, ne osporavam njihovo pravo da nijesu saglasni, ali smatram da institucije nijesu uradile što treba", zaključila je Ivanović.

"Živu istinu" možete večeras pratiti od 20.05 na RTCG 1 i RTCG Sat.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR