20 °

max 23 ° / min 13 °

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radulović: Vladin paket će nam pomoći da preživimo, NKT da otvori Moskvu i Sankt Peterburg

Živa istina

Comments 2

Radulović: Vladin paket će nam pomoći da preživimo, NKT da otvori Moskvu i Sankt Peterburg

Autor: Antena M

  • Viber

''Nije dobro, ali nije ni tako loše kao što su neki priželjkivali. Što se tiče ''Montenegrostarsa'' od početka godine imamo 22 odsto prihoda u odnosu na prošlu godinu'', rekao je u ''Živoj istini'' vlasnik ''Montenegrotarsa i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.

''Mi imamo svaki dan po 100 oboljelih, a danas sam ja pristalica otvaranja. Pristalica sam krilatice zdravlje se brani ekonomijom. Nadam se da će biti sluha kod NKT da se otvorimo prema Rusiji. Ta odluka ako se donese imamo 200 do 250 miliona eura do oktobra. Ako se ne donese, imamo 250 miliona eura manje, pa neka vide'', rekao je Radulović.

On je naveo da bi mogli da se se otvore samo Moskva i Sankt Peterburg, gdje epidemija slabi, za razliku od drugih regiona.

''Hrvatska treba da ima 5 do 6 miiona turista, a prije par dana imala je 600.000 i to najviše u Istri, a to je pan-dan naših 6 hiljada. Prema jugu Hrvatske je to sve slabije. I oni imaju probleme kao i mi. To je lako dokazivi trik, mislim na one koji to prenose u Crnoj Gori'', kazao je Radulović.

Radulović kaže da se Turska bori, ali je na 8 odsto, Grčka je nešto boja, Španija je u velikim problemima, imaju otkaze zbog Barselone.

''Domaći gosti mogu donekle da ispeglaju stvari, ali je to limitirano. Mi smo taj učinak već iscrpli. Ja sam bio sklon u martu da ne mijenjamo cijene. Stvari se mijenjaju mi smo spuštili cijene, dnevno po gostu imamo 78 eura, a prošle godine smo imali 130 eura. Za sve smo išli 40 odsto dolje sa cijenama, ali to je jedan od puteva da dobijete barem nešto. Pri tom su cijene u restoranima ostale visoke'', kaže Radulović.

''Mi imamo 93 odsto individualnih gostiju, 5 odsto su kongresi, 3 odsto gosti kazina, a turoperatori nula. To će biti karakteristika i ubuduće, što otvara set novih pitanja na koja ćemo morati da nađemo odgovor'', kaže Radulović.

''Vladin paket nas neće spasiti, ali će nam pomoći da preživimo''

Radulović je ocijenio da je Crna Gora zemlja limitiranih mogućnosti kada je ekonomija u pitanju.

''S obzirom da smo tu gdje smo, ove mjere ne mogu da spase ali mogu da podrže kako bi preživjeli, da onaj ko može da preživi ovaj period preživi ranjen, a ne teško ranjen.''

Ovo što je sada dato definitvno ima prelaznu ocjenu, smatra Radulović.

''Svaka kriza je nova šansa. U ovoj krizi će neko stradati manje ili više ali ko se pripremi da iz nje izađe spreman da tim jedrima isplovi biće pobjednik. Vada daje 5 miliona kredit za hotele koji se grade, do 5 miliona za infrastrukturu turističku, subvencije za kredite. Ko može reći da to ne valja, ili ne razumije ništa ili ima zlu namjeu. Vlada pokušava da sve zadovolji a to je nemoguće i to zamjeram Vladi'', rekao je Radulović.

Smatra da Vlada prije svega treba da pomogne one koji su u zadnjih 5 ili 10 godina dali najviše doprinsa budžetu.

''Posebnu pažnjiu treba dati malim i srednjim, ali zdravim, preduzećima. Vlada mora da iznađe sredstva za mnogo jak socijalni paket da se ova zima prezimi. Glavna bitka mi je sada da ne otpustim nijednog radnika ove zime'', kazao je Radulović, koji dodaje da je novi paket mjera prvi put vidio jutros.

Kaže i da smanjenje stopa PDV-a može donijeti benefite naredne godine.

''Više će se prihodovati na hranu i piće nego do sada'', dodao je Radulović.

''Strah me je ove zime''

Smatra da će se Crna Gora vratiti u turističkom smislu, ali da nas u narednim mjesecima čeka težak period.

''Ova Vlada stvarno iz petnih žila pokušava da uradi najbolje moguće, koliko to može i mislim da su dosta ujpješni u tome. Strah me je ove zime sa ovako neodgovornim ljudima koji zbog nekih sitnih političkh interesa i inih drugih, pokušavaju da stvaraju pomutnju i mute Crnu Goru. Biće jako teško'', rekao je Radulović. 

''Bilo je zaraženih i na litijama''

''Koristi od dešavanja i protesta zbog zakona o slobodi vjeroispivijesti sigurno ne pomaže, jer uništava turističku sliku. Litije su prošle tako kako su prošle, to je njihovo pravo ali i obaveza, bilo je zaraženih i sa tih mjesta u ovom drugom talasu'', kazao je Radulović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Rodoljub

Gledam vašu Živu istinu i svaki put sam oduševljena i usput edukovana vasom emisijom. Molim vas da objavire moj predhodni kom. Ja nisam jedina koja je isto bila prevarena iod naše policije. To sto sam vam pisala je bilo u Budvi . U centru grada u 10.45. 22.7 ove god. Unaprijed zahvalna !

Rodoljub

Poštovani Sukovicu! Kako je moguće biti turista kod nas u CG kad policija nas koji živimo na strani zaustavlja i osudjuje da smo napravili prekrsaj zato sto nismo imali maske u autu ja i moj muž. Plus izmisljajuci da je još uveden policijski čas. Tako su nas ispratili 22.7 iz Cg i tražeći da im plat