14 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Nedjelja

12.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Buksovci: Napravili smo dobar film, nemamo čega da se stidimo

Živa istina

Comments 2

Buksovci: Napravili smo dobar film, nemamo čega da se stidimo

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber
"Živu istinu" pratite od 14 sati

Gosti u Živoj istini ove nedjelje su "The Books of Knjige" koji su nedavno promovisali film "Slučajevi pravde", koji je nakon festivala u Sarajevu i Herceg Novom počeo živjeti i na bioskopskim platnima. 

Film "Slučajevi pravde" kritičari su nakon premijere na festivalu u Herceg Novom a onda i na Sarajevo Film Festu okarakterisali kao komediju koja pomjera granice. Buksovci su u glavnim ulogama, oni su suludi policijski inspektori koji rješavaju ubistva a pojavljuju se i zvijezde iz regiona. 

"Film je potpuno u našem stilu, išli smo do krajnjih granica bez obzira na to ko stoji iza njega kao producent ili koproducent i bez obzira đe će se puštati. Jedino što smo htjeli sa ovim filmom je da on bude univerzalna varijanta, da nema nikakve dnevno-politčke forme i da ga ljudi mogu razumjeti sa strane"- kaže Zoran Marković Zonjo.

Javnost, kako kažu, drugačije tumači "Slučajeve pravde". Željeli su da prikažu kako je danas lako umrijeti, da je društvo korumpirano, da fali ljubavi i zdravih odnosa među ljudima. 

"Nama nije bio cilj da napravimo laku komediju, koja će biti pitka ljudima, koji će se smijati našim nebuloznim rečenicama, već film koji ima jak tekst, jak podtekst, ko ga bude gledao više puta shvatiće o čemu se radi"- kaže Goran Vujović.

Svjesni su kažu činjenice da publika očekuje sve na tacni. Nemamo vremena da čitamo tekstove već samo njihove naslove. Više ne slušamo muziku kako smo to ranije radili. Ne bavimo se onim filmovima koji zahtjevaju dublji angažman. To, kažu Buksovci, traže njihovi slučajevi pravde.

"Ne mislim da je dobro prošlo kod kolega, generalno kod kolega mislim da nije na dobrom glasu. Ali baš nas briga"- kaže Zonjo.

"Mislimo da smo napravili dobar film, mi nemamo razloga da se stidimo, a mislimo ni da se crnogorska kinematografija nema čega stidjeti"- dodaje Goran Vujović.

Živu istinu možete pratiti danas od 14 sati na Anteni M i televiziji Prva.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Bodin

@marko p Bezveze ti je priča, Maśa. Većina fora je top, a to što nije urađen klasično, ne znači da je loš

marko p

Kazete da vas ne briga sto misle kolege i gledaoci. Za koga ste radili film? Los je film, dosadan sa losim forama. Mozete vi to bolje.