Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Latinka Perović: Ni nakon referenduma, Beograd se nije odrekao CG

| Postavio/la: Nikoleta Rakočević | Izvor: RTCG

Latinka Perović: Ni nakon referenduma, Beograd se nije odrekao CG

Istoričarka Latinka Perović, u emisiji Živa istina Darka Šukovića, koja se emituje na TVCG, kazala je da joj je jedan demokratski lider, pri tome jasno aludirajući na bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića, poručio da se, ni nakon referenduma o nezavisnosti Crne Gore, Beograd nije odrekao pretenzija na našu zemlju.

Kako je objasnila, tokom razgovora je "jedan demokratski lider" pitao "šta biste vi u Srbiji?".

"Ja sam rekla da nijesam neko ko bi nudio savjete, ali da sam uvijek mislila da Srbija treba da se koncentriše na sebe, svoju unutrašnju organizaciju, privredu, infrastukturu, kulturu", istakla je Perović.

Istoričarka je naglasila da je njen sagovornik pitao znači li to "da mi treba da se odreknemo Kosova, Republike Srpske i Crne Gore?".

"Pa vi ste tada već imali referendum o nezavisnosti, bila sam zaprepašćena i odgovorila `zaboga, zar se vi već toga nijeste odrekli?`", objasnila je Perović.

Ona je naglasila da smatra da je u Crnoj Gori očuvan antifašistički moral i etika, kao i da su crnogorski političari s kojim je sarađivala krajem osamdesetih godina bili "krajnje realistični ljudi".

"Oni su znali kako su beogradski autori između dva svjetska rata govorili da je Crna Gora jedan veliki srez Srbije. Znali su za veliko siromaštvo kao start. Znali su da oni želi da bude absorbovan", istakla je Perović.

Istoričarka je poručila da smatra da "devedesete nikada nijesu ni prošle".

Ostavi komentar

0/300