10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
To su bili Crnogorci

Istorija

Tag Video
Comments 19

To su bili Crnogorci

Autor: Antena M

  • Viber

Više čitalaca našeg portala poslalo nam je video sa motivima iz istorije Crne Gore. Uz molbu da objavimo video, kao crvena nit svih poruka provlačilo se oporo pitanje: kako je moguće da je ovo što gledamo danas poteklo od ljudi čijom se hrabrošću i viteštvom napajao čitav svijet?

Želju naših čitalaca ispunjavamo, a odgovor na njihovo pitanje svakodnevno pokušavamo i sami da dokučimo, objavljujući na tu temu brda tekstova, prepunih podataka i analiza.

Video isječak je, inače iz najpoznatijeg podkasta na svijetu "Joe Rogan Expirience", a tekst je uzet iz knjiga Sebastiana Jungera "Pleme (Tribe)" i "Sloboda (Freedom)".

Komentari (19)

POŠALJI KOMENTAR

Mario

Prilog junaštvu i čojstvu od susjeda. "O lijepa, o draga, o slatka slobodo, dar u kom sva blaga višnji nam Bog je dô, uzroče istini od naše sve slave, uresu jedini od ove Dubrave, sva srebra, sva zlata, svi ljudcki životi ne mogu bit plata tvôj čistoj ljepoti!"

Mongro

Razmišljam da li bi danas ovo doživljavali i kako bi CG danas izgledala da je bilo dovoljno patriotizma za podršku LSCG? Neka se mnogi zapitaju kako su nekad razmišljali i ponašali se prema izvornim pokretačima obnove nezavisnosti i građanskog suvereniteta države CG!

urinej

a danas je samo vladika Milo takav,on je jarboj slogodne i demokrarske CG koji se vidi i van nase planete.Da nam zivi i vlada jos mnogo godina boreci se protiv rusko-srpskih nacista