10 °

max 15 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Strugar: Pobjednik izbora su SPC i Amfilohije; Kovačević: Neko sa strane hoće da eliminiše DF

Javna rasprava

Comments 0

Strugar: Pobjednik izbora su SPC i Amfilohije; Kovačević: Neko sa strane hoće da eliminiše DF

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

U današnjoj Javnoj raspravi, gosti Antene M govorili su o potonjim političkim dešavanjima u državi.

Komunikologu Miodragu Strugaru nije neočekivano što su se tri koalicije, koje imaju većinu, dogovorile i predložile mandatara za sastav Vlade i što su izabrali predsjednika parlamenta. Bilo je jasno da će se dogovoriti, naglašava Strugar, jer su imali interes da preuzmu vlast koju su im dali građani a interes im je da smijene vlast. Pobjedi je doprinio mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije, kaže Strugar a čudi ga što se Amfilohije javno uključio u pregovore.

“Moja pretpostavka je bila da će on vući konce ali da to neće raditi toliko javno. Tu je došlo do sukoba interesa i došlo je do toga da mora da se na svetom mjestu, uz prisustvo Radovića i Joanikija postigne konačno dogovor, da se djeca, unučad, ne posvađaju baš do kraja, da ne mogu jedno sa drugim i njihov đedo je na sebe uzeo tu ulogu, koju je imao i prije izbora, da se dobrim dijelom pita”, naveo je Strugar.

I predsjednik HGI-ja Adrijan Vuksanović vjerovao je da će biti postignut dogovor.

“Od početka sam znao da pored svih velikih problema, koji nijesu neočekivani, da će ipak Krivokapić biti predložen za mandatara. Prosto je veliki ulog u igri, puno se uložilo energije, vremena i sredstava i bilo bi jako nezrelo da se na kraju samog finala prospe rezultat koji su ostvarili”, kazao je Vuksanović.

Pobjednik izbora su SPC i mitropolit Amfilohije a njegov kandidat je Zdravko Krivokapić, mandatar, smatra Strugar.

Novinar Duško Kovačević smatra da je došlo do problema i biće ih, između Krivokapića i Demokratskog fronta.

“Mislim da im sada više nije neprijatelj ni Đukanović, ni bilo ko od starih tradicionalnih neprijatelja. Polako njihov neprijatelj postaje Zdravko Krivokapić iz istih razloga iz kojih im je postao neprijatelj Miodrag Lekić svojevremeno. To je ta politika DF. DF-u ne odgovara popularnost Krivokapića, zbog interesa i sujete. Nikad sujetu ne treba isključiti iz politike”, navodi Kovačević.

Kovačević pita da li su demokratija i demokratski izbori varka?

“Neko sa strane hoće da eliminiše DF koji je pobjedio i koji po svim načelima i principima demokratije treba da bude stožer nove vlasti i nove vlade. Neko hoće glavnu snagu da eleminiše sa strane. I zašto mi izlazimo na izbore? Treba i to pitanje postaviti”, naveo je Kovačević.

Strugar se prisjeća da nije prvi put da se pokušava da se DF skrajne s puta.

“2015. kada su bili veliki protesti DF, počelo je šatorskim naseljima, završilo se protestima na koje su mnogi, i od ovih sad koji utiču na formiranje vlasti, pozivali kao na građanske proteste i u jednom trenutku kao da su htjeli, kada je masa ispred skupšptine, da kažu Mandiću, Kneževiću i Medojeviću “Vi ste svoje obavili, okupila se masa sad nam više ne trebate”, zaključio je Strugar.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR