12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Javna rasprava: Nikšić pokazao da DF ima svoje glasače, bez obzira na crkvu i Krivokapića

Javna rasprava

Tag Video
Comments 0

Javna rasprava: Nikšić pokazao da DF ima svoje glasače, bez obzira na crkvu i Krivokapića

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Iako mnogi vide DF kao gubitnike nikšićkih izbora jer je njihova koalicija, u odnosu na parlamentarne izbore, osvojila manje glasova, sagovornici naše emisije "Javna rasprava" ne misle tako.

Novinar Duško Kovačević kaže da ne vidi pad DF-a. Smatra da su prošli odlično.

„DF je pokazao da je i 30. avgusta bio jak politički faktor. Priče koje su se često mogle čuti: “da im nije bilo crkve, Krivokapića i Gojka Perovića ne bi imali ni 10 odsto”, pokazale su se kao netačne. Pokazalo se da DF itekako ima utemeljenje u glasačkom korpusu, vrlo stabilan korpus ljudi koji glasa za njih i po meni je DF i te kako pobjednik ovih izbora“, navodi Kovačević.

Saglasan je komunikolog Miodrag Strugar. Ističe nadalje da su Demokrate napravile sjajan rezultat, da su veliki pobjednici izbora. Demokrate mogu da uđu u razna biračka tijela, kao nekad DPS, dodaje Strugar.

„Oni imaju trend rasta. Ako Demokrate ne naprave neke faulove, napraviće partiju koja će dugo da bude jedna od partija koja se pita u Crnoj Gori“, ističe Strugar.

I DPS može biti zadovoljna, smatra Strugar, jer su zadržali biračko tijelo.

Kovačević napominje da su mnogi su očekivali pad DPS-a ali se to nije desilo, partija se nije rasula. DPS je, dodaje, uložila mnogo novca, infrastrukture i energije.

„DPS je htjela da na nikšićkim izborima javnosti pokaže da je 30. avgust bio jedan incident i da se oni opet vraćaju u igru. To, međutim, nisu pokazali. Dokaz da se promijenila politička atmosfera u Crnoj Gori nakon 30. avgusta je taj što smo došli do toga da je DPS zadovoljan da su poraženi, ali da nisu počeli da se osipaju“, pojašnjava Kovačević.

URA je sigurno očekivala više, ističe Strugar. Na državnom nivou, za razliku od Demokrata, previše su galamdžije, smatra Strugar.

„U Nikšiću nijesu tas na vagi, oni će vjerovtno ući u vlast, to će biti jedan od uslova Demokrata, jer Demokratama u ovom trenutku znači URA. Ali vidimo što se desilo u Budvi, nekad su bili neko ko se pita. U Nikšiću se neće desiti budvanski scenario sada zbog državne vlasti jer Demokratama odgovara URA u vlasti, ako na to URA bude pristala. Jednostavno URA nema politiku“, ističe Strugar.

Strugar je prokomentarisao izjavu pobjedničkih koalicija - da je Nikšić oslobođen. Kako se sloboda može slaviti uz zastave tuđe države, pita se Strugar.

Cijelu emisiju "Javna rasprava" možete poslušati.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR