11 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Foto galerija: VCG završila dekontaminaciju aerodroma, vojnici čuvaju karantine

KORONAVIRUS

Tag Gallery
Comments 1

Foto galerija: VCG završila dekontaminaciju aerodroma, vojnici čuvaju karantine

Autor: Antena M

  • Viber

Pripadnici Vojske Crne Gore izvršili su dekontaminaciju aerodroma Podgorica po završetku letova i prolaska naših državljana koji su dovezeni iz inostranstva, kazao je taktički nosilac za hemijsko, biološko, radiološko, nuklearnu odbranu (HBRNO) u VCG kapetan Branimir Vulević.

Kako je istakao Vulević, u cilju suzbijanja širenja zaraze izazvane virusom COVID-19, Vojska Crne Gore je, pored ostalih aktivnosti, kapacitete stavila na raspolaganje Operativnom štabu za povratak crnogorskih državljana iz inostranstva.

"Služba hemijsko, biološko, radiološko, nuklearne odbrane (HBRNO) VCG angažovana je na biološkoj dekontaminaciji ljudi, prevoznih sredstava, opreme, javnih površina i objekata“, objasnio je on.

Pripadnici Mornarice učestvuju u akciji dezinfekcije ulica i platoa u Opštini Bar, zajedno sa gradskim službama. Timovi sa tri vozila na terenu su već dvije noći zaredom.

Vulević je istakao da je kroz tri stacionarne stanice za dekontaminaciju, koje se nalaze u kasarnama u Danilovgradu i Nikšiću, kao i kod Instituta „Simo Milošević“ u Igalu, prošlo više od 70 prevoznih sredstava, kako autobusa i kombija, tako i automobila i helikoptera.

„Vojska Crne Gore obezbjeđuje i zaštitnu opremu pilotima i vozačima koji se angažuju za prevoženje crnogorskih državljana iz inostranstva, ali i ostalim institucijama, po zahtjevu, a u skladu sa instrukcijama Opreativnog štaba“, naglasio je on.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR