16 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U UIKS-u nema zaraženih koronavirusom

KORONAVIRUS

Comments 0

U UIKS-u nema zaraženih koronavirusom

Izvor: rtcg.me

Autor: Antena M

  • Viber

Načelnik Sektora za obuku kadra iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Darko Vukčević saopštio je za TVCG, da u toj ustanovi nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom.

Preventivno su reagovali i zato je, kako kaže Vukčević, izrečena zabrana posjeta zatvorenicima. Istakao je da u aktuelnoj situaciji zatvorenici poštuju sve mjere kako bi spriječili širenje koronavirusa.

Shodno odlukama Nacionalnog koordinacionog tijela, posjete zatvorima su zabranjene, a Vukčević kaže da situacija u UIKS-u za sada odlično funkcioniše.

"U prethodnom periodu smo svakodnevno u kontaktu sa Institutom i Ministarstvom zdravlja. Imajući u vidu delikatnost ovog pitanja donijeli smo krizni plan rada u zatvoru s tim što smo donijeli i mjere zaštite koje treba preduzeti kako bi spriječili unos koronavirusa u instituciju. Držanje fizičke distance između zatvorenika je obavezno, i sve mjere poštujemo," rekao je Vukčević. 

Zabranjene su posjete zatvorenicima osim advokata i sudskih vještaka koji to mogu ostvariti uz odgovorajuća rješenja, istakao je on.

"Zatvorenici pokazuju veliku mjeru odgovornosti i poštuju mjere zaštite da bi se spriječio unos virusa. Život unutar zatvora odvija se identično kao i do sada, s tim što se vodi računa o svim mjerama," naveo je on.

Istakao je da je individualna i kolektivna odgovornost u UIKS-u na visokom nivou.

U slučaju zaraze nekog od zatvorenika ukoliko se prepozna da je inficirana osoba, specijalnim vozilima prebacićemo ga na Kliniku za infektivne bolesti.

"Sada nema potrebe za tim, jer nije u UIKS-u registrovan ni jedan zaraženi zatvorenik. UIKS je spreman i u slučaju potrebe za karantinom. Zato smo preventivno odreagovali, spriječili posjete. Prioritet je zaštita zatvorenika. Higijena je na nivou," naveo je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR