25 °

max 36 ° / min 21 °

Četvrtak

09.07.

36° / 21°

Petak

10.07.

37° / 21°

Subota

11.07.

36° / 22°

Nedjelja

12.07.

35° / 23°

Ponedjeljak

13.07.

31° / 22°

Utorak

14.07.

32° / 19°

Srijeda

15.07.

33° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Prolazimo kroz kritično važnu fazu, moja molba- budimo istrajni!

KORONAVIRUS

Tag VideoTag Gallery
Comments 1

Autor: Antena M

  • Viber

Đukanović: Prolazimo kroz kritično važnu fazu, moja molba- budimo istrajni!

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović obišao je danas Opštu bolnicu u Beranama koja je regionalni centar za sjever Crne Gore.

Situacija u Crnoj Gori je pod kontrolom, poručio je Đukanović.

"Ovdje sam bio u prilici da zaista čujem da je Opšta bolnica u Beranama spremna da odgovori zadacima koje joj je nametnula pandemija korona virusom, i da u skladu sa onim što je najbolja reputacija ove bolnice u svim prethodnim vremenima, pruži nužnu zaštitu ne samo stanovnicima Berana, nego građanima sjevernog dijela Crne Gore. Dakle, nakon današnjeg razgovora ubijeđen sam da je Opšta bolnica u Beranama potpuno spremna i da postoji maksimalan radni i profesionalni entuzijazam da se odgovori očekivanjima javnosti ovog dijela Crne Gore, i Crne Gore u cjelini, i da kroz taj doprinos dodatno smanjimo štetne posljedice tokom trajanja pandemije korona virusom. Ovdje je, takođe, bila prilika da čujemo i informacije iz Kriznog medicinskog štaba i iz Kliničkog centra, da razmijenimo ono što su dosadašnja iskustva i vjerujem da je ta razmjena informacija potvrdila ono što znamo – sistem Crne Gore uspješno funkcioniše u datim uslovima i zahvaljujući tome uspjeli smo da spriječimo ulazak koronavirusa u Crnu Goru u nekoj ranijoj fazi, a do sada se uspješno nosimo sa njim i sprečavamo njegovo nekontrolisano širenje, tako da danas možemo kazati da je situacija u Crnoj Gori pod kontrolom".

Ohrabruje to, kako kaže, što smo uspjeli da obezbijedimo dodate količine  zaštitne opreme medicinskim radnicima koji, ističe predstavljaju veoma pouzdan i nezamljenjiv štit za zdravlje nacije u cjelini. 

"Ono što, takođe, treba reći da koliko god sistem uspješno funkcionisao, on nije svemoguć. Danas kada nema vakcine, danas kada nema efikasne medicinske terapije čini mi se da je dodatno važno da se pridržavamo preporuke koja kaže da je jako bitno biti na socijalnoj distanci, da je jako bitno biti koliko je god moguće, izolovan jer se na taj način pomaže sebi, pomaže svojim bližnjim i pomaže očuvanju zdravlja nacije".

Đukanović je istakao da sada prolazimo kritično važno vrijeme.

"Ubijeđen sam da sada prolazimo kritično važno vrijeme kada je u pitanju Crna Gora i pandemija korona virusa. Ovih nedelju ili deset dana su kritično važni jer prema iskustvima drugih zemalja upravo je ovo period u kojem će se pokazati pouzdani trendovi razmjere bolesti koja će se dogoditi u Crnoj Gori, zato je važno da u ovom kritičnom periodu budemo dodatno disciplinovani i na pravi način razumijemo mjere koje se preduzimaju od strane državnih organa, kao mjere koje se preduzimaju da bi se pomoglo svakom pojedincu da zaštiti svoje zdravlje i da nakon, vjerujem, kratkog vremena svi izađemo iz ovakvog stanja, zaboravimo na restrikcije kroz koje sada prolazimo, da se svi vratimo redovnim poslovima, da nastavimo da doprinosimo dobrobiti svakog od nas, naših porodica i naše države Crne Gore".

Đukanović je optimista da, kako je kazao, ulazimo u bliskoj budućnosti, u normalizaciju života u Crnoj Gori i u povratak onim redovnim navikama i redovnim poslovima.

"Optimista sam, ubijeđen sam da ovo što smo do sada postigli, a postigli smo značajno bolje rezultate od mnogih drugih država, mnogo bogatijih i mnogo organizovanijih. Tako da to nije slučajno, to je rezultat ozbiljne pripreme sistema i ozbiljne odgovornosti naših građana. Dakle, moja molba i moj poziv je – samo budimo istrajni, ovo je sada kritično važna faza u trajanju pandemije, budimo odgovorni onako kako smo bili u prethodnom periodu, ako je moguće još i više, pomozimo ukupnim naporima da izađemo iz sledeće nedjelje, iz sledećih desetak dana sa što manje štetnih posledica, što manje neželjenih posledica, a onda sam već ubijeđen da ulazimo u jednu fazu u kojoj ćemo još i više kontrolisati dalji razvoj problema, jer ćemo imati potpunu jasnu sliku razmjere epidemije koja se razvila u Crnoj Gori, i mislim da ćemo u tom slučaju, sigurno imati mnogo manje posledica", zaključio je Đukanović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Jelena

Podrška i svaka čast vrhu drzave, na ozbiljnom pristupu, novonastaloj situaciji. Hvala svima , zdravstvenim radnicima ,policiji, vojsci, komunalnom, trgovcima crvenom krstu i svim ostalima koju daju zadnji atom snage.Zato postujmo,ispoštujemo što nam se govori.