9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Eraković: Pored sjajnih rezultata epidemija potvrdila da institucije odlično sarađuju

Izvor: KCCG; Eraković

KORONAVIRUS

Tag Gallery
Comments 0

Eraković: Pored sjajnih rezultata epidemija potvrdila da institucije odlično sarađuju

Autor: Antena M

  • Viber

Klinički centar Crne Gore i Dom zdravlja Podgorica, tokom epidemije uzrokovane virusom Covid-19, zahvaljujući veoma dobroj i sinhronizovanoj saradnji i maksimalnom angažovanju svih zaposlenih, ostvarili su zacrtane ciljeve i postigli izuzetne rezultate u sprečavanju širenja koronavirusa u Crnoj Gori.

To je ocijenjeno na današnjem zajedničkom kolegijumu KCCG i Doma zdravlja Podgroica, kojim su predsjedavali direktori dvije najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori dr Jevto Eraković i dr Nebojša Kavarić.

"Veliko je zadovoljstvo što smo danas bili u prilici da imamo zajednički kolegijum sa kolegama iz Doma zdravlja Podgorica, na kojem smo razmijenili iskustva koje smo imali u toku COVID – 19 infekcije. Epidemija je potvrdila da naše institucije, pored sjajnih rezultata koji su ostvareni, odlično sarađuju i da naravno ima i određenih stvari na kojima treba još dodatno da radimo i da ih unapređujemo. U tom smislu danas smo imali veoma koristan i kontruktivan sastanak dvije najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori koji je rezultirao velikim brojem inicijativa, koje će siguran sam u narednom periodu postavili nove pravce razvoja, što će doprinijeti još boljem funkcionisanju zdravstvenog sistema u Crnoj Gori", ocijenio je Eraković, napominjući da će ovakav vid saradnje nastaviti i ubuduće.

Kavarić je istakao značaj organizacije sastanaka na kojem je prisustvovao medicinski kolegijum dvije najveće zdravstvene institucije u Crnoj Gori - direktori, načelnici, rukovodioci, šefovi centara i jedinica.

"Danas smo jednu inače plodonosnu saradnju, a vrlo intenzivnu i efikasnu tokom epidemije COVID-19 infekcije proširili, čuli najbolja iskustva i dogovorili planove za budućnost i buduću saradnju, funkcionalnu optimizaciju na dobrobit građana i uposlenih i otvorili nekoliko tema i pravaca razvoja saradnje", kazao je Kavarić.

Kavarić
Kavarić

"Definitivno iskustva su odlična, dnevna fluktuacija se svodi na institucije na nešto manje od 10.000 pacijenata dnevno. Složićete se da je to ogroman broj i zahtjeva pažnju svih učesnika u tom sistemu i svih slojeva u tom sistemu. Nadamo se najboljem, ovakvi će sastanci biti svakodnevica, dogovoreno je formiranje nekoliko komisija koje će se baviti konkretno preciznim podacima koji će olakšati put kroz zdravstveni sistem u Glavnom gradu svim pacijentima od najmanjih do najstarijih.

Na današnjem sastanku mi smo sad informisali uvažene kolege iz KCCG da su od danas svi brojni objekti Doma zdravlja Podgorica u funkciji, za sve usluge kao što je bilo i prije početka epidemije", naglasio je dr Kavarić.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR