18 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odlični rezultati saradnje KCCG i cetinjske bolnice u doba pandemije

KORONAVIRUS

Comments 0

Odlični rezultati saradnje KCCG i cetinjske bolnice u doba pandemije

Autor: Antena M

  • Viber

Klinički centar Crne Gore i Opšta bolnica "Danilo I" Cetinje i u periodu epidemije izazvane koronavirusom još jednom su potvrdili da odlično sarađuju i da, kroz zajedničke aktivnosti, u kontinuitetu unapređuju kvalitet pružanja zdravstvene zaštite, ocijenjeno je na zajedničkom sastanku predstavnika KCCG i OB Cetinje, kojim su predsjedavali direktori dvije zdravstvene ustanove dr Jevto Eraković i dr Sonja Radojičić.

"Današnji zajednički kolegijum pokazao je punu opravdanost saradnja dvije institucije KCCG, najveće zdravstvene ustanove i OB Cetinje, bolnice koja ima najveću tradiciju u crnogorskom zdravstvenom sistemu. Danas smo donijeli niz konkretnih zaključaka i prijedloga dalje saradnje, koji će svakako olakšati preglede našim pacijentima i omogućiti bolje funkcionisanje zdravstvenog sistema u našoj državi", kazao je Eraković nakon sastanka.

"Saradnja dvije ustanove prisutna je tokom svih ovih godina i decenija, a naročito je bila intenzivirana tokom COVID-19 infekcije, koja nam je pokazala koji su to modaliteti saradnje koji mogu još više unaprijediti zdravstveni sistem. U budućem periodu možemo očekivati prije svega mobilnost naših ljekarskih ekipa iz KCCG prema OB Cetinje, ali takođe i dolazak pojedinih kolega iz cetinjske bolnice u KCCG, kao i uspostavljanje zajedničkih projekata edukacije i usavršavanja, a sve za dobrobit naših pacijenata", najavio je Eraković.

Direktorica bolnice "Danilo I" dr Sonja Radojičić izrazila je zadovoljstvo organizacijom jednog ovakvog kolegijuma, koji je inicirao dr Eraković, na kojem se razgovaralo o produbljivanjubuduće saradnje.

"Ove dvije zdravstvene ustanove tradicionalno imaju dobru i uspješnu saradnju, koja je učvršćena u ovih nekoliko mjeseci epidemije koja je bila u našoj državi, na čemu smo zahvalni kolegama iz KCCG", kazala je Radojičić. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR