27 °

max 35 ° / min 23 °

Ponedjeljak

06.07.

35° / 23°

Utorak

07.07.

31° / 22°

Srijeda

08.07.

32° / 19°

Četvrtak

09.07.

34° / 18°

Petak

10.07.

35° / 21°

Subota

11.07.

36° / 22°

Nedjelja

12.07.

36° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nove mjere NKT:  Zabranjene svadbe, rad noćnih klubova...

KORONAVIRUS

Comments 3

Autor: Antena M

  • Viber

Nove mjere NKT: Zabranjene svadbe, rad noćnih klubova...

Na predlog Instituta za javno zdravlje NKT odlučilo je da od danas, zbog izuzetno visokog epidemiološkog rizika koji nose pojedini skupovi, bude od danas zabranjeno organizovanje privatnih skupova – svadbenih svečanosti i maturskih i rođendanskih proslava i sl.

Uvodi se i privremena mjera zabrane rada noćnih klubova i diskoteka.

Mjere će se primjenjivati sedam dana, nakon čega će na osnovu analize efekta mjerâ biti donijeta odluka o tome da li će se mjere i dalje primjenjivati ili će njihova primjena prestati.

Pojačana kontrola poštovanja naredbi posebno samoizolacije

Odlučeno je da nadležni organi, prvenstveno Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove, pooštre kontrole poštovanja propisanih mjera, a pogotovo mjera samoizolacije. Samoizolacija se mora sprovoditi pod striktnim nadzorom nadležnih organa nadležnih za poštovanje mjere – zaključeno je na sjednici.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti podsjeća građane i pravna lica na mjere koje su na snazi prije svega obavezu nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i držanja distance. Ukazujemo da lica u samoizolaciji ne smiju da napuštaju objekat u kojem se sprovode propisane mjere kao ni da primaju posjete.

U Rožajama zatvaranje kafana i zabrana međuopštinskog saobraćaja

U opštini Rožaje uvodi se zbog visokog epidemiološkog rizika i povećanja broja aktivnih slučajeva privremena mjera zatvaranja svih ugostiteljskih objekata.

Zabranjuju se javni i putnički saobraćaj iz opštine Rožaje i ka opštini Rožaje osim hitnih slučajeva i redovnih radnih aktivnosti.

Ove privremene mjere primjenjivaće se sedam dana od dana donošenja, kada će biti analizirani efekti mjere. U zavisnosti od rezultata analize biće odlučeno da li će primjena mjere biti produžena.

Donacije – bez novih izdataka

Usvojen je XII Izvještaj o stanju na računu i isplatama sa računa Operativnog štaba za upravljanje donacijama.

U Izvještaju je navedeno da je stanje na računu na dan 30. jun 2020. godine u 8.00 sati: 6.276.981,77 eura i 75.971,72 američkih dolara.

Od otvaranja računa 19. marta 2020. godine na žiro račun NKT je iz zemlje i inostranstva uplaćeno 8.035.850,90 eura i 75.971,72 američkih dolara.

Ukupni odlivi u naznačenom periodu iznose 1.758.869,13 eura.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Ljiljana

Zasto danas portali nijesu prenosili pres o koroni? Sta se desilo?

Crna Gora

Urnisa se na glupi i nedokazini gradjani! Korona je bolest glave, mozga i ponasanja shodno pravilima. Niko nista ne postuje, maske, distance, okupljanja, da li treba da savjesni gradjini treba da trpe, i na kraju se zaraze zato sto imamo "imune " gradjane na virus a meni se cini da su imuni samo i iskljucivo na potrebno ponasanje i da ne postoji konekcija izmedju informacija od struke, mozga, ruku i nogu.

miki

tako to biva kad se neslusa pametniji od sebe. ljudi moji ,, ajd mo sad na litije,, Sto nam je ovo trebalo?. od danas svi na ,,litije,, za Ristom sotonom, kakav je ni korona nece na njega nedaj boze sresti ga nocu.