15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Begić: Ako situacija nastavi ovako, bojim se da naš zdravstveni sistem to neće moći da izdrži

KORONAVIRUS

Comments 1

Begić: Ako situacija nastavi ovako, bojim se da naš zdravstveni sistem to neće moći da izdrži

Autor: Antena M

  • Viber

"Suočili smo se sa velikim brojem umrlih u državi, ali ako želimo da se situacija smiri nikad nije kasno. Ključ za donošenje novih mjera je bio porast broja oboljelih u proteklih 14 dana", kazao je za Jutarnji program TVCG pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić, objašniavajući zašto su donijeli nove mjere.

Objasnio je da će subotom biti objavljivane stope rasta da bi građani imali dva dana da se prilagode novim mjerama.

Kako je dodao, za očekivati je da u narednih 10-14 dana imamo vidljiv efekat mjera.

"Ako nastavi situacija ovako, bojim se da naš zdravstveni sistem to neće moći da izdrži. Jako mi je drago što je ova epidemija pokazala da možemo mnogo više i bolje, ali i te granice smo ddosegli. Naši epidemiolozi rade po 18 sati dnevno. Još je goda situacija u Covid ambulantama. Pozivam sve građane da pogledaju društvene mreže onih ljudi koji dežuraju po 48 sati dnevno i da vide njihove ispovijesti i shvate kako je njima", kazao je on.

Pojasnio je da su Ministarstvu prosvjete uputili preporuke o otvaranju škola, te da je stav Instituta da škola mora početi na ovaj, ili onaj način.

"U onim najpogođenijim opstinama IJZ smatra da otvaranje skola bi bilo epidemiološki rizik. Ne smijemo zaboraviti da nama škole ne rade od marta, ne smijem da pomislim kakvu štetu to nosi generacijama, ali moramo da obezbijedimo najbezbjednije uslove", kazao je Begić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

@@@@

A mozda da probate da APELUJETE na neodgovorne ili da objasnite kako se nose maske i ponovite ono za distancu jer mozda ima neki vrabac da to ne zna.KAZNJAVAJTE GRADJANE A NE UGOSTITELJE.KAZNJAVAJTE NE UPOZORAVAJTE POUMIRASMO ZBOG VASIH APELA!!!!