10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Do kraja aprila počeće masovna vakcinacija Baru: Broj pregleda i prijema duplo manji

Izvor: EPA, Ilustracija

KORONAVIRUS

Comments 0
Epidemiološka situacija u Baru znatno se popravlja

Do kraja aprila počeće masovna vakcinacija Baru: Broj pregleda i prijema duplo manji

Izvor: bar info

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Epidemiološka situacija u Baru se posljednjih dana znatno popravlja, ali su opreznost i odgovornost i dalje nužni, poručuju ljekari, a prenosi portal Bar info.

Na Covid odjeljenju Opšte bolnice juče se liječilo 62 pacijenta, od čega je 39- oro na kiseoničkoj terapiji, devetoro je smješteno u Jedinici intenzivnog liječenja, dok je petoro podvrgnuto neinvanzivnoj ventilaciji.

Nijedan pacijent nije na respiratoru.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi do sada je vakcinisano 190 medicinskih i nemedicinskih radnika.

Broj pregleda i prijema je više od dvostruko manji u odnosu na prošli mjesec i prethodni period.

Znatno bolja situacija je i u barskom Domu zdravlja. Juče je bilo prijavljeno deset novozaraženih Covidom-19, a prethodnih dana, po prvi put nakon duže vremena, zabilježen je jednocifreni broj kada je riječ o novim slučajevima. I u ovoj zdravstvenoj ustanovi smanjen je broj pregleda. U Covid ambulanti u ovom trenutku radi po jedan doktor, a znatno je opao i broj pacijenata koji se testiraju brzim ili PCR testom. Iako ovi podaci ohrabruju i raduju, epidemilozi- dr Zoran Vojinović i dr Ljiljana Jovićević, upozoravaju da su i dalje neophodni krajnja opreznost i odgovornost, kako ne bi došlo do naglih skokova broja zaraženih i oboljelih.

Vakcinacija je u Domu zdravlja, podsjetimo, počela 17. marta, na dva punkta- u Odsjeku za epidemiologiju i kod izabranih ljekara.

Već se vrše pripreme za masovnu imunizaciju, pa je zbog toga ovu zdravstvenu ustanovu posjetio i direktor Doma zdravlja u Podgorici, dr Danilo Jokic. Oko 20. aprila u Crnu Goru stizu Sinofarmove, Sputnjik V i Fajzerove vakcine, a u Baru je početak masovne vakcinacije planiran odmah po njihovom prispjeću. Sprovodiće se, za sada, na dva za to predviđena punkta- u prostoru Gimnazije i hotela Princess, a biće angažovano po 12 doktora koji će pratiti imunizaciju i pregledati gradjane.

„Potrudićemo se da turističku sezonu dočekamo sa što boljom epidemiološkom situacijom“, poručila je dr Ljiljana Jovićević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR