16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Borovinić Bojović: Vakcinisani će biti zaštićeni od najtežih formi bolesti

KORONAVIRUS

Comments 1

Borovinić Bojović: Vakcinisani će biti zaštićeni od najtežih formi bolesti

Autor: Antena M

  • Viber

Vakcinacijom protiv korone štimo lično, ali i zdravlje najbližih i cijele nacije. Uz to, ukoliko bi se desilo da se tokom predstojeće jeseni ili zime pojave mutagene forme bolesti, oni koji su vakcinisani biće zaštićeni od najtežih formi bolesti.

To je iz Nikšića, gdje je ranije danas u centru otvoren mobilni vakcinalni punkt, poručila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Prvi koji su se vakcinisali bili su dobrovoljni davaoci krvi, predvođeni predstavnicima Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sveti Sava.

„Veoma je važno da svi shvatimo značaj vakcinacije. Time štitimo sopstveno zdravlje, zdravlje najbližih i zdravlje nacije. Sa druge strane, ukoliko bi se desilo da se tokom predstojeće jeseni ili zime pojave mutagene forme bolesti, oni koji su vakcinisani biće zaštićeni od najtežih formi bolesti kao i od smrtnog ishoda. U tom smislu, dodatno je važno da dobrovoljni davaoci krvi koji su naši heroji takođe budu vakcinisani“, navela je Borovinić Bojović.

Ona je istakla da su dobrovoljni davaoci krvi moraju imati isti status, ma gdje živjeli.

„Svaki dobrovoljni davalac krvi jednako je važan gdje god da se on nalazi u našoj državi. Naš osnovni cilj je da svi dobrovoljni davaoci krvi moraju da budu jednako uvaženi, bilo gdje da se oni nalaze. Dobrovoljnim davalaštvom neminovno spasavaju ljudske zivote, jednako i u Podgorici, Nikšiću, Rožajama, Baru, Plavu, dakle u svakoj opštini države Crne Gore“, naglasila je Borovinić Bojović.

Nakon otvaranja vakcinalnog punkta, Borovinić Bojović je prisustvovala dodjeli priznanja za dobrovoljno davalaštvo krvi u SO Nikšić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

chiepazzo

Evo ja sam jedan od dobrovoljnih davalaca krvi. Kome treba da kažem šifru " f " pa da primim vakcinu koju ja želim a ne koju mi vi odredite ministarko?