30 °

max 40 ° / min 25 °

Srijeda

28.07.

40° / 25°

Četvrtak

29.07.

40° / 26°

Petak

30.07.

39° / 25°

Subota

31.07.

39° / 23°

Nedjelja

01.08.

40° / 24°

Ponedjeljak

02.08.

36° / 23°

Utorak

03.08.

36° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Borovinić-Bojović: Nove mjere biće poznate u petak

KORONAVIRUS

Comments 0

Borovinić-Bojović: Nove mjere biće poznate u petak

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Savjet za borbu protiv koronavirusa donijeće sjutra nove epidemiološke mjere, najavila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Nove mjere u borbi protiv koronavirusa, kako je navela, biće saopšetene u petak, na konferenciji za novinare.

"Kao što sam i najavila, u slučaju promjene epidemiološke slike u Crnoj Gori, mjere u borbi protiv koronavirusa biće korigovane", kazala je Borovinić-Bojović agenciji MINA.

Ona je navela da je, nakon što je zasijedala Komisija za borbu protiv koronavirusa, u utorak i danas održala sastanke sa čelnicima Instituta za javno zdravlje (IJZ) i Kliničkog centra, sa kojima je usaglasila predlog predstojećih ograničenja.

"Odluku, kao što je javnosti poznato, donijeće Savjet Vlade Crne Gore. Naš sastanak biće održan sjutra, nakon čega će u petak biti sazvana konferencija za medije u IJZ", rekla je Borovinić-Bojović.

Ona je kazala da su brojke zaraženih za sada dobre, ali su granične, i napomenula da je Crna Gora sve vrijeme sprovodila i sprovodiće masovno testiranje.

"Danas je, od 1.694 testirana, 47 pozitivnih nalaza. Situacija poziva na oprez. Molim sve da se čuvaju. Što se više građana vakciniše, to će manje ograničenja biti", navela je Borovinić-Bojović.

Ona je najavila da će u Budvu biti poslate dodatne epidemiološke ekipe koje će sve vrijeme biti uvezane sa Upravom za inspekcijske poslove i Upravom policije.

"U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, IJZ će koristiti preporuke iz Popisa ključnih aktivnosti i nivoa pripremljenosti za kritične varijante SARS-CoV-2 i povećane transmisije u državama širom Evrope, dokument koji im je dostavljen od Svjetske zdravstvene organizacije", kazala je Borovinić-Bojović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR