20 °

max 27 ° / min 16 °

Utorak

24.05.

27° / 16°

Srijeda

25.05.

28° / 18°

Četvrtak

26.05.

28° / 18°

Petak

27.05.

29° / 18°

Subota

28.05.

29° / 19°

Nedjelja

29.05.

26° / 14°

Ponedjeljak

30.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarka nije za ukidanje testiranja i samoizolacije

KORONAVIRUS

Comments 1

Ministarka nije za ukidanje testiranja i samoizolacije

Izvor: RTCG portal

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da nije saglasna sa stavom da treba ukinuti testiranje i mjeru samoizolacije. Ona je u Jutarnjem programu TVCG kazala da će zdravstvene vlasti moći će da revidiraju mjeru zabrane izvođenja muzike u lokalima ukoliko se nastavi pad oboljelih.

“Iako ima elemenata koji mogu biti prihvatljivi, naš stav je u skladu sa stavom sa visokih, relevanstnih medicinskih adresa i mi ćemo ga njemu i prilagođavati. Ukoliko trend na tom nivou bude u tom smjeru, mi ćemo ga pratiti. Nama se pokazalo da mjere daju rezultat”, kazala je ona  u Jutarnjm programu TVCG.

Komentarišući najavljeni protest muzičkih izvođača, ona je kazala da će mjera zabrane izvođenja muzike u lokalima biti revidirana  ukoliko se nastavi trend pada oboljelih.

“Što ne znači da je, ukoliko dođe do pogoršanja situacije nećemo vratiti”, kazala je ona.

U posljednjih sedam dana bilježimo pad broja zaraženih i bolje rezultate kada je riječ o omikron soju u Crnoj Gori, kazala je ministarka.

“Prilikom redovnih posjeta bolnicama vidjela sam da je broj oboljelih bio u blagom porastu. Imali smo veliki broj pozitivnih, ali kliničke slike su bile puno blaže. Nije bilo jakih upala pluća kao kod delta soja, ali nažalost zabilježili smo dvije smrti od omikron soja. Oba pacijenta bila su nevakcinisana”, kazala je Borovinić Bojović.

Istakla je da nema opuštanja jer masovnost obolijevanja može da ugrozi zdravstveni sistem. Istakla je da su zato pristupili mjerama koje su očigledno dale rezultate.

“U bolnicama u Crnoj Gori trenitno je 297 kovid pacijenata od čega je sedam pacijenata intubirano.U posljednjih 10 dana bilježimo manji broj mladih koji su zaraženi u odnosu na pacijente starije dobi. To je jednostavno objasniti, zato što su omikron sojem u prvom redu bili zaraženi mladi koji su prenosili starijima, a oni su srećom, u većem broju vakcinisani”, kazala je ona.

Ukoliko smo imali dilemu da li vakcine štite, kaže ministarka, potpuno je jasno da štite od omikrona.

“Vakcinisani imaju mnogo blažu sliku i manje je pacijenata hospitalizovano”, kazala je ona.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Legenda

Imaš li udio koliki od Maj Laba i drugih drogerija u CG,koliko imaš posto sa četkom Krivokapić a da vas nije Amfilohije krstio pa imate neku vezu kroz kumstvo ili šta drugo