22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na Trgu nezavisnosti: Crnogorski simfonijski orkestar oduševio publiku

Kultura

Tag Video
Comments 1

Na Trgu nezavisnosti: Crnogorski simfonijski orkestar oduševio publiku

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

U organizaciji Glavnog grada, Ministarstva kulture i Muzičkog centra Crne Gore, sinoć je priređen koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra, koji je pred mnogobrojnom publikom na podgoričkom Trgu nezavisnosti nastupio povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

Predvođeni maestrom Grigorijem Kraskom simfoničari su program otpočeli crnogorskom himnom „Oj svjetla majska zoro“.U nastavku su se mogla čuti atraktivnaorkestarskaostvarenjakao što su „Poskočica“ Borislava Tamindžića, „Igre iz Galante“ Zoltana Kodalja, „Ciganski rondo“ Johanesa Bramsa, „Rumunska rapsodija br.1“ Žorža Eneskua, potom numere iz baleta „Labudovo jezero“ (Introdukcija) P.I. Čajkovskog i„Gajane“ (Igra sabljama) Arama Hačaturjana, kao i odlomci iz opera „Seosko viteštvo“(Intermeco) Pjetra Maskanjija i „Ero s onoga svijeta“ (Završno kolo) Jakova Gotovca.

Ovaj prijemčiv i dopadljiv koncertni program ,odabran sa ciljem približavanja klasičnog repertoara širem auditorijumu, lako je „komunicirao“ sa podgoričkom publikom, koja je crnogorske simfoničare i maestra Kraska na kraju večeri nagradila dugim i snažnim aplauzima podrške, saopštili su organizatori.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR